En Sıcak Konular

Merve Şerbini’nin katiline müebbet

15 Mart 2012 10:57 tsi
Rusya’dan gelen sağlık raporu 2009 yılı Temmuz ayında Almanya’da mahkeme salonunun ortasında Merve Şerbini’yi bıçaklayarak öldüren İslam düşmanı Rus asıllı katili kurtaramadı. Cani, müebbet hapse mahkum edildi.

Almanya’nın Dresden Kenti Mahkemesi, üç aylık hamile olan Mısırlı Dr. Merve Şerbini’yi mahkeme salonunda 18 bıçak darbesiyle öldüren caniye ömür boyu hapis cezası verdi.

Merve Şerbini 2008 yılında çocuk parkında çocuğunu sallamak üzere Rus asıllı Alex W. isimli İslam düşmanı zanlıdan salıncağı rica etti. Ancak katil kendisine salıncağı vermediği gibi başörtüsü taktığı için hakaretler savurmuş, başörtüsünü çekiştirip çıkarmaya kalktı. 31 yaşındaki bir çocuk annesi genç kadın bu olay üzerinde şikayetçi oldu. 2009 yılında açılan davada tazminat kazandı. Karar neticesinde öfkesi ve kini daha da artan cani ise temyize gitti. Temyiz duruşmasında mahkeme salonuna bıçakla girmeyi başardı ve hamile anne Şerbini’yi üç yaşındaki oğlunun gözleri önünde 18 yerinden bıçaklayarak salonun ortasında öldürdü. Hakimin alarm ziline basması üzerine salona koşan güvenlik görevlileri ise katilin kim olmadığını bilmeksizin direk Şerbini’nin yardımına koşan eşinin üzerine ateş açarak kendisini yaraladı.

Rus savcıların son olarak gönderdiği ve savunma avukatlarının Rus asıllı Alex W. hakkında verilecek hükmün geciktirilmesi için fırsat olarak kullanmaya çalıştıkları belgelere göre caninin gerçek isminin Alexander Aajorevich Nyeltsin olduğu ortaya çıktı.
Almanya caninin psikolojik durumu hakkında Rusya’dan bir rapor istemişti. Talep üzerine gönderilen raporda caninin Rusya’da bulunduğu dönemdeki sağlık durumu özellikle de ruh halinin açıklanması yanı sıra Rus Ordusu’na hizmet ettiği bilgisi yer alıyor.

Savunma avukatları bu raporu ve içindeki bilgileri hükmün geciktirilmesi yolunda kullanmaya kalkmış olsa da başarısız kaldılar ve sırf başörtüsü yüzünden üç aylık hamile ve bir çocuk annesi 31 yaşındaki Merve Şerbini’nin katili müebbet hüküm yedi.



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs