FLAŞ! Hudson Enstitüsü tarafından düzenlenen ve çirkin senaryoların konuşulduğu toplantıya katıldığı iddia edilen SAREM Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeli ve Askeri Ataşe Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu ile toplantıya Türkiye'den k" /> FLAŞ! Hudson Enstitüsü tarafından düzenlenen ve çirkin senaryoların konuşulduğu toplantıya katıldığı iddia edilen SAREM Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeli ve Askeri Ataşe Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu ile toplantıya Türkiye'den k"/>

En Sıcak Konular

Hudson'daki TSK mensupları hakkında suç duyurusu

26 Haziran 2007 15:49 tsi
Hudson'daki TSK mensupları hakkında suç duyurusu FLAŞ! Hudson Enstitüsü tarafından düzenlenen ve çirkin senaryoların konuşulduğu toplantıya katıldığı iddia edilen SAREM Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeli ve Askeri Ataşe Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu ile toplantıya Türkiye'den k

Mazlum-Der Genel Başkanı Avukat Halit Çelik ve beraberindeki dernek üyeleri Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, Basın Suçları Soruşturma Bürosuna, suç duyurusu dilekçesini sundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, “Türkiye Çalıştayı” başlıklı toplantıda, Türkiye aleyhine bazı senaryolar oluşturulup fikirler yürütüldüğü iddia edilerek, bu iddialardan bazılarına yer verildi.

Dilekçede, görüşmeye katılan kişilerin tutumunun, “ülkenin düzenini bozmaya, kargaşa oluşturmaya, halk iradesiyle iş başına gelmiş hükümeti işlevsiz kılmaya, toplumu kaosa sürükleyerek terörist faaliyetlere zımni destek anlamına geldiği” öne sürüldü.

Suç duyurusu dilekçesinde, bir gazetenin Washington temsilcisinin konuya ilişkin yaptığı haberde, toplantıda, Türkiye aleyhine konuların konuşulduğu ve toplantı öncesi katılımcılara gönderilen davetiyelerde, söz konusu senaryoların konuşulacağının yazıldığının ifade edildiği anımsatıldı.

Dilekçede, Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüd Merkezi (SAREM) Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeli ve Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu ile toplantıya Türkiye'den katılan diğer kişilerin, eylemlerinin Türk Ceza Kanunu'nun 311. ve 312. maddelerinde düzenlenen “Yasama organına ve hükümete karşı suç” kapsamında değerlendirilerek, cezalandırılmaları talep edildi.

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Halit Çelik, Türkiye'deki askeri ve sivil bürokratların, Türkiye aleyhine işlerin konuşulduğu, düşünüldüğü ve senaryoların çizildiği toplantılara bilerek katılmasının suç olduğunu kaydederek, bu toplantıya katılanların, konuşulduğu iddia edilen senaryolar hakkında önceden bilgileri bulunduğunu öne sürdü.
Çelik, “Toplantıya katılan Türk bürokratları, Türkiye'nin aleyhine bir takım senaryoların buralarda konuşulacağını bilmektedirler. Bu hadisenin kabul edilemez olduğunu ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için suç duyurusunda bulunduk” dedi.

 

 



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,844 µs