En Sıcak Konular

Polis eğitim merkezinin arazisi kriz çıkardı

15 Mart 2012 08:46 tsi
İstanbul Etiler’deki 36 dönümlük polis eğitim merkezinin KİPTAŞ’a devredilmesi girişimi krize yol açtı.

Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) arazisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KİPTAŞ AŞ’ye devredilmesinde “kriz” çıktı. 1.1milyar lira değer biçilen 36 dönümlük çok değerli arsa içinKİPTAŞ’ınÇatalca’da 400 milyon lira yatırımla Polis Meslek YüksekOkulu yapma önermesi sorun yarattı.

BAŞKAN BAKANLA ANLAŞTI

İstanbul’un çarpık yapılaşması ve gecekondulaşma problemine çözüm getirmek amacıyla 1995 yılında kurulan KİPTAŞ AŞ daha önce TOKİ’nin de ısrarla istediği Etiler’deki Polis Okulu arazisine talip oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan görüşmelerde ünlü alışveriş merkezi Akmerkez’e çok yakınolan36binmetrekarelik araziye sahip Polis Okulu’nun KİPTAŞ’a devredilmesindemutabakata varıldı.

İMZALAYIN TALİMATI

Etiler POMEM’in KİPTAŞ’a devredilmesi sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş önemli rol oynadı. Topbaş’ın İçişleri Bakanı İdrisNaim Şahin’le yaptığı görüşmeler sonucu taraflar arasında “ön” anlaşmaya varıldı ve protokol aşamasına gelindi.Hatta geçen hafta İçişleri Bakanı Şahin, Emniyet GenelMüdürlüğü yetkilileri ve KİPTAŞ yöneticileriyle Çatalca’da yapılması öngörülen okulun arazisini havadan gördü.Helikopterle yapılan gezi sonrası Şahin’in “Emniyet ile KİPTAŞ arasında devir protokolünü imzalayın” talimatı verdiği öğrenildi.

Teklif düşük bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 35 hissesi bulunan şirketin Etiler’in göbeğindeki çok kıymetli araziye lüks rezidanslar yapmayı planladığı öne sürüldü. Polis, çok kıymetli arazinin 400 milyon liralık bir yatırım karşılığında belediye şirketine devredilmesine karşı çıktı. Bu yüzden Emniyet ile KİPTAŞ arasında imzalanması öngörülen protokol ertelendi. Üst düzey polis müdürleri, Levent’te 46 bin metrekarelik İETT Garajı arazisinin 2007’de yapılan ihalede 1 milyar 156 milyon liraya satılmasını örnek göstererek şöyle dedi: “Etiler POMEM’in konumu en az İETT Garajı kadar rant sağlar. Emlak komisyoncularının 1.1 ile 1.4 milyar lira arasında değer biçtiği 36 dönümlük arazinin 400 milyon liraya İstanbul’un en ücra ilçelerinden biri olan Çatalca’da yapılacak Polis Meslek Yüksek Okulu ile takas edilmesi mantıklı değil. Çatalca’daki arazi merkeze uzak ve Polis Okulu için de çok uygun değil.”

EK YATIRIMLAR YAPILSIN

Emniyet Teşkilatı’nın hizmet binası, lojman, polis merkezi inşaatları nedeniyle TOKİ’ye 550milyon lira civarında borcu olduğunu belirten aynı yetkili şunları söyledi: “Çatalca’da 400 milyon liraya okula ilave olarak 600-700milyon liralık ek hizmet binası, ilçe emniyet müdürlüğü, polis merkezi ve lojman yaparlarsa takas herkesi memnun eder.”

Okulun tarihi

Yıllarca Polis Meslek Yüksek Okulu olarak faaliyet gösteren Etiler POMEM, 1909 yılında Yıldız Sarayı’nda “ilk polis okulu” olarak eğitim ve öğretime başladı. Eğitim 1960’a kadar Yıldız Sarayı’nda sürdü. Okul 1966’da 36 bin metrekarelik araziye inşa edilen bugünkü binasına taşındı.

HER YIL 546 MEZUN

6 Haziran 2005’e kadar eğitimini burada sürdüren okul, yerini Polis Meslek Eğitim Merkezi’ne bıraktı. Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde 2008’den itibaren “komiser yardımcılığı” kursları düzenleniyor. Her yıl 433 ile 546 arasında öğrenci mezun ediliyor.

bugün



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,849 µs