En Sıcak Konular

CHP'de Dersim ve Kürdistan kavgası

15 Mart 2012 08:39 tsi
Geçen hafta yapılan Çankaya ilçe kongresinde sert tartışmaların yaşandığı ortaya çıktı.

Ankara delegesi seçilen Cafer Yıldız, “Kürdistan’da, beyler halka zulmetti. Dersim’de kıyım oldu. Boş işleri bırakın” dedi. Bazı delegeler ise Yıldız’ı Atatürk’e hakaret etmekle suçladı. CHP’nin geçen hafta sonu gerçekleşen Çankaya İlçe Kongresi ile ilgili tartışmalar bitmiyor. Alınan bilgiye göre, kongrede Ankara il delegesi seçilen Cafer Yıldız’ın konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Son konuşmacı olarak kürsüye çıkan Yıldız, CHP’nin, tek parti dönemini eleştirirken, “Kürdistan’da, beyler halka zulmetti” ifadesini kullandı. Yıldız, Dersim olaylarına da değinerek, “Dersim’de insanlar mağaralara tıkılıp zehirli gazlarla kıyıma uğratıldılar. Boş işleri bırakalım da bunları konuşalım artık. Bu ciddi konuları tartışalım” dedi.

GENEL MERKEZ’E ŞİKAYET

Yıldız’ın konuşmasına bazı delegeler “Atatürk’e hakaret ediliyor” “CHP kongresinde Kürdistan lafları ediliyor” şeklinde tepki göstererek yuhaladı. Kongre sonrası bazı delegeler Yıldız’ı Genel Merkez’e şikayet etti.

‘BÖLGEDE ÖYLE DENİLİYOR’

Tansiyon yükselten konuşmayı yapan Cafer Yıldız, tartışmayla ilgili BUGÜN’ün sorularını cevapladı. Yıldız, “Konuşmanızda, Kürdistan ve Kürdistan’ın başkenti Diyarbakır ifadelerini kullandığınız için bazı delegelerin konuşmanıza tepki gösterdiği belirtiliyor. Ne diyorsunuz?” sorusuna şu karşılığı verdi. “Evet böyle bir konuşma yaptım. Tepki gösteren de oldu. Normal şeyler. Ancak Kürdistan’ı bölge insanı kullanıyor. Diyarbakır’a Kürdistan’ın başkenti diyorlar. Benim bulup söylediğim bir şey değil. Bölgedeki insanlar böyle bahsediyor. Ben bölgede böyle deniyor anlamında söyledim” dedi. Yıldız, bazı delegelerin tepki göstermesini ise, “Normal, olur böyle tartışmalar. Ben biraz da kongrede konuklar konuşur gider, esas konuşması gereken ev sahipleri konuşamaz, asıl konular tartışılmaz. Ben buna tepki gösterdim. Artık ciddi konuları tartışmamız gerek” şeklinde değerlendirdi.

DERSİM’İ BAŞBAKAN DA SÖYLÜYOR

Yıldız, ‘Dersim’de insanlarmağaralara tıkılıp zehirli gazlarla kıyıma uğratıldılar’ şeklindeki sözleriyle ilgili de şunları kaydetti: “Evet bu ifadeleri kullandım. Ama artık bu gerçek, herkes tarafından kabul ediliyor. Belgeler, arşivler, anılar ortada. Başbakan da, belgelerle arşivlerle bunları söylüyor. Bunda tepki gösterecek bir durum yok. CHP’nin artık bunları rahatça tartışması gerek.”
 
bugün


 

Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,106 µs