En Sıcak Konular

TSK'da küçülme sinyali

15 Mart 2012 08:13 tsi
TSK'da küçülme sinyali TSK küçülüyor. Mecburi hizmet süresini 15 yıldan 10 yıla indiren kanun tasarısı, 39 bin subay ile 95 bin astsubayı ilgilendiriyor...

Mecburi hizmet süresini 15 yıldan 10 yıla indiren kanun tasarısı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin küçülme sinyali olarak algılandı. Yasa tasarısı, 39 bin subay ile 95 bin astsubayı ilgilendiriyor.

TSK’da halen Teğmen olarak mezun olan bir subay, Binbaşı rütbesine kadar ve en az 15 yıl görev yapmak zorunda bulunuyor. 15 yıldan önce TSK’dan ayrılan subay ise tazminat ödüyor. Milli Savunma Bakanlığınca hazırlanan tasarı, subay ve astsubaylara 10 yılın sonunda tazminat ödemeden istifa hakkı tanınıyor.

Tasarı yasalaştığında 10 yıldan önce istifa eden subay ve astsubaylar da, kalan süreleri için tazminat ödeyecek. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘’Bu değişiklikle örneğin 8. yılında görevden ayrılan bir subay 2 yıllık tazminat ödeyecek’’ dedi.

YÜZDE 30 KÜÇÜLME

TSK’da bir süredir yapılan çalışma ile insan gücünün azaltılarak ‘’Hareket kabiliyeti yüksek teknik ve mobil ordu’’ amaçlanıyor. TSK bu amaçla, bazı tümenlerini tugay, bazı tugaylarını da alay seviyesine indirdi. Hizmet alımları ile de, özellikle orduevleri ve sosyal tesislerde, asker yerine sivil personel çalışmaya başladı. Bedelli askerlik yasası ile de er ve erbaş sayısı düşürüldü.

Personel sayısının yüzde 30 azaltılması hedeflenen TSK’da halen , sivil memurlar da dahil 710 bin personel bulunuyor. Bunun yaklaşık 505 bini kuvvet komutanlıklarında, 203 bini Jandarma’da ve 5 bini de Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapıyor.

vatan


Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,520 µs