En Sıcak Konular

‘Sahte Mesih' yine aday

26 Haziran 2007 15:41 tsi
‘Sahte Mesih' yine aday Trabzon'da kendisini ‘Mesih' ilan eden Dursun Ali Bacıoğlu, 2002 seçimleri ardından 22 Temmuz seçimlerinde de bağımsız milletvekili adayı oldu. Arsin İlçesi'nde geçimini manav dükkanından sağlayan Bacıoğlu, kendisine ‘Sahte Mesih' diyenler

Arsin'de manav olan yapan Dursun Ali Bacıoğlu, 2002'deki seçimlerden önce ‘Mesih’ olduğunu ilan ederek dikkatleri üzerine çekti. Kıyamet öncesi insanlara doğru yolu göstermek için gönderilen İsa peygamber olduğunu öne süren Bacıoğlu, Mesihlik iddialarını ‘Kuran Ayetleri Işığında İsa'yla O Saatin Gelişi' isimli kitabında yazdı. Müritleri olduğunu öne süren Dursun Ali Bacıoğlu, 2002 genel seçimlerinde Trabzon'dan bağımsız olurken sadece 65 geçerli oy alıp milletvekili seçilemedi. Bacıoğlu, 22 Temmuz seçimlerinde İstanbul 3'üncü bölgeden yine bağımsız olarak aday oldu.
Yeryüzündeki düşünce karmaşasına son vermeyi amaçladığını söyleyen Bacıoğlu, “Yeryüzünde var olan dinleri, dinler içi mezhepleri, İslam'ın doğru yolunda tek bir ilahi din olarak birleştirebilecek düşünceye sahibim. Bu da Kuran'ın manası ile bütünleşen felsefenin tahakkuk etmesidir” dedi.

Bacıoğlu, kendisine ‘Sahte Mesih' denilmesi ile ilgili “Benim fikriyatım, gündem oluşturulmadığı, ikinci plana atıldığı ve şarlatan gibi yorumlandığı için durum bu aşamaya geldi” dedi.

Seçim çalışması olarak herhangi bir kanalda fikirlerini anlatmayı planladığını söyleyen Bacıoğlu, şöyle konuştu:

“İnsanlar bana karşı ön yargılı. Benim sahte veya doğru olduğum, fikirlerim tartışılarak, ortaya koyduğum felsefenin yanlış olduğu kanıtlanarak söylenmeli. Ama dünyada 6 milyar insan bir araya gelse fikirlerimi asla çürütemezler. Benim esas hedefim; dünyada adaleti tanzim edebilmek. Bunun için birinci koşul Türkiye'yi dünyanın başkenti konumuna getirmek, Amerika'yı da Türkiye'nin eyaleti yapmak.”

Şu anda dünyada yorumlanan İslam'ın ‘yoz' olduğunu ileri süren Bacıoğlu, “Adalet sıfatları ile bütünleşmeyen, sayım üzerine bir İslamiyet var. Bu varsayım üzerine yorumlanan İslam, Cumhuriyet, demokrasi, laiklik ile bütünleşmiyor” diye konuştu.

Kendini Mesih ilan ettikten sonra çevresindeki kişilerin fikirlerinin tam doğru olduğuna kanaat getiremediklerini ileri süren Bacıoğlu, “Ancak yanıldığım kanaatine de bir tek insan bile varmış değil” dedi. Bacıoğlu, bir süre önce açtığı ‘www.beklenenisa.com' adlı internet sitesinin bazı internet korsanlarının hedefi olduğunu savunurken, “Daha sonra ‘www.kıyametsaati19’ isimli bir site daha açtım. Ancak, bu da saldırıya uğradı. Bazı gruplar benim sitelerimle uğraşıyor ve bun onlarla başedemiyorum” diye konuştu.

Dursun Ali Bacıoğlu, 2002 seçimleri döneminde kendisine ‘Sahte Mesih’ konulu haberler yapan gazeteler hakkında dava açmıştı. Bacıoğlu'nun fikirlerini anlattığı ve Mesih olduğunu iddia ettiği ‘Doğuş ve Hicret' ile ‘Kuran Ayetleri Işığında İsa'yla O Saatin Gelişi' isimli iki kitabı bulunuyor. Bacıoğlu, 2002 seçimlerinde aldığı 65 oyun ardından, “Bu kadar az oy beklemiyordum ancak, ilk seçimlerde mutlaka kazanacağım” demişti.

 



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,459 µs