En Sıcak Konular

Osman Baydemir'den ilginç çıkış

14 Mart 2012 18:37 tsi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, polise taş atan çocuklarla ilgili ilginç bir çıkış yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, toplumsal olaylarda polise taş atan çocuklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Baydemir, “Çocuğun yeri panzere taş attığı sokak değil, okul bahçesidir.” dedi.
 
Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 'Önlemek Bilmekten Geçer' sloganıyla yürütülen Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Eğitimleri Projesi’nin üç gün sürecek toplantıları başladı. Diyarbakır Sümerpark’ta yapılan toplantıya Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Osman Baydemir, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’ın yanı sıra Dicle, Hacettepe ve Kocaeli Üniversitesi, Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği yetkililerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda akademisyen ve uzman kişiler katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediye başkanı sorumluluğunun yanı sıra bir baba olarak konuşacağını söyledi.
 
Baydemir, herkesin sağlıklı bir toplum inşa etmenin çocukların geleceğinden geçtiğinde hemfikir olduğunu belirten Baydemir, “Bir insan zihnini irdelersek çocukluğunda yaşadığı her travmanın zihinde kaydedildiğini ve silinmediğini görürüz. Çocukları herkes örseliyor. Hiçbir kurum ya da kişi bu konuda sorumsuz değildir. Birlikte hareket edersek, bu sorunun çözüleceğine inanıyorum.” diye konuştu.
 
  "İKİ YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ"
 
Mevzuat gereği 18 yaşın altındakilerin çocuk olduğunu anlatan Baydemir, Güneydoğu’da büyüme yaşının çok erken olmasından dolayı çocukların çocukluğunu yaşamadığını kaydetti.
 
Baydemir, “Diyarbakır’da alan araştırması yaptığımızda ilk önce 3 bin 500 çocuğa daha sonra bin 600 çocuğa ulaştık, sayı azaldı. Her vakayı ayrı ayrı irdelersek yoksulluk ve yoksunluk temel odaktır.” ifadelerini kullandı.
 
İnsanların 15–20 yıl önceki göç travmasını yaşadığını anlatan Baydemir, şunları söyledi: “Çocuğun yeri panzere taş attığı sokak değildir. Okul bahçesidir. Ben bunu doğru bulmuyorum. Bunun yanında çocuğa silah sıkmak, gaz bombası atmak ve çocuğu cezaevine atmayı da doğru bulmuyorum. İki yanlış bir doğru etmez. Bütün bu süreci ele almalıyız. Bugün çocuk yarın büyüyecek. Onların alacağı ve beslediği kin onların topluma karşı alacağı öfke bugün harcanacak kaynağın bin katı toplumdan alınacaktır. O halde hepimiz kendi bulunduğumuz yerde şapkalarımızı önümüze alıp bir kez daha düşünmemiz gerekiyor.”
 
VALİ TOPRAK: ÇOCUKLARIMIZ UYUŞTURUCU MÜPTELASI EDİLMEK İSTENİRKEN BİZ NERDEYİZ?"
 
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise Diyarbakır’da en önemli ve önceliğinin bu konu olduğunu söyledi. Vali Toprak, “ Hepimizin bu konuda sorumluluğu var, eksiklikleri var. Çocuklarımız soğukta üşürken, toplumsal çatışmalarda ya da uyuşturucu müptelası edilmek istenirken biz neredeydik. Bunu yakından hissetmeliyiz. Eğer bu sorun varsa toplumun her katmanının sorumluluğu vardır.” diye konuştu.
        
Vali Toprak, Diyarbakır’da aileleri tarafından takip edilmeyen çocuklara sahip çıkılması konusunda ellerinden geleni yaptıklarını hatırlattı.
 
Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş da konuşmasında, il eylem planı ile yaptıkları çalışmaları anlattı. Taş, 35 farklı kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik bir eylem planı hazırlık çalıştayı yaptıklarını ve taslak metni İl Eylem Planı’na dönüştürdüklerini söyledi.
 
Sokakta çocuklarını çalıştırmaya devam eden 107 çocuğun ailesine tebligat yaptıklarını belirten Taş, “Çocuklarını sokakta çalıştırmaya, dilendirmeye devam eden ailelerin 4 çocuğu da 5391 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında alınarak koruma ve bakım altına alındı.” dedi.
 
cihan

 

Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs