En Sıcak Konular

Partilerin seçim beyannamelerinde "yok" yok!

26 Haziran 2007 15:07 tsi
Partilerin seçim beyannamelerinde Siyasi partiler, kamuoyuna açıkladıkları seçim beyannameleriyle de birbirleriyle yarışıyor. Mazottan üniversite sınavına, dış politikadan ücretsiz sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda önemli vaatleri liderlerin ağzından meydanlarda dinledik. Partilerin

Seçimlere iddialı olarak hazırlanan siyasi partiler, kamuoyuna açıkladıkları seçim beyannameleriyle de birbirleriyle yarışıyor. Partilerin, seçim beyannamelerinde “yok” yok. Mazottan üniversite sınavına, dış politikadan ücretsiz sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda önemli vaatlerini liderlerin ağzından seçim meydanlarında dinlediğimiz siyasi partilerin, beyannamelerinde yer alan ve geri planda kalan “ayrıntılı” vaatleri de birbirinden ilginç.

Demokrat Parti henüz seçim beyannamesini açıklamadı ama AKP’nin “aşırı kiloya”, CHP’nin “hırsıza”, MHP’nin “işkenceye” son vereceğini açıkladığı seçim beyannamelerindeki bazı ilginç ve “hayatın içinden” vaatlerden bazıları şöyle:

Kolesterolle savaş!

Tütün ve alkol kullanımı, meyve ve sebzenin eksik tüketilmesi, yetersiz fiziksel aktivite, aşırı kilo (obezite), yüksek kan basıncı (tansiyon) ve yüksek kolesterolden oluşan 7 sebeple kararlılıkla mücadele edilecek.

Sosyal hizmetler kapsamında evlilik danışmanlığı hizmeti ile ailede ortaya çıkan sorunların çözümüne ve aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Eş seçimi, aile kurulması, çocuk sahibi olma gibi konularda destek sağlamak amacıyla bir merkez oluşturulacak.

Özürlü vatandaşların eğitim ve iletişim ihtiyaçları için Türk İşaret Dili Sistemi çalışmaları tamamlanacak.

112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde ( ambulans) hedef, şehirlerde 10 dakika, kırsalda 30 dakika içinde çağrıların yüzde 95’inden fazlasına ulaşılacak.

Bilimsel esaslara göre çalışacak Suç Analiz Merkezi projesi uygulanacak. Böylece istihbaratın daha etkin koordinasyonu sağlanacak.

Deterjanlarla kozmetik ürünler, topluma güvenli bir şekilde sunulacak.

Her beldeye bir kültür merkezi projesi

hayata geçirilecek, Türk kültürü bütün ülke sathına yayılacak.

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuz etkilerinin azaltılması için uluslararası işbirliğine devam edilecek.

MHP:“Milli çizgi film” geliştirilecek!

Kadınlara karşı uygulanan her türlü fiili ve hukuki ayrımcılık kaldırılacak, çocuklar her türlü hak ihlaline karşı korunacak.

İşkenceyle mücadeleyi desteklemek amacıyla yasal hükümlerin güçlendirilmesi ve uygulayıcıların insan hakları konularında eğitilmesi temin edilecek.

Yapay zeka ve veri madenciliği gibi çağdaş tekniklerden yararlanarak, suç tiplerine göre geliştirilecek bilgisayar programları ile mahkemeler, cumhuriyet savcılıkları ve kolluk kuvvetleri desteklenecek ve usul hataları önlenecek.

Bugün İmralı’da özel misafir gibi ağırlanan ve siyasi kuryeler vasıtasıyla terör örgütünü hâlâ yönetebilen kanlı caninin İmralı misafirliğine son verilecek.

Türklüğün ve İslam’ın değerlerini yaşayan ve yaşatan önder şahsiyetlerin hayatı ve felsefesi ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak okutulacak.

Üstün zekalı ve üstün yetenekli öğrenciler özel eğitim imkanına kavuşturulacak.

Türkçe’nin bütün lehçeleriyle kullanılabilir olması sağlanacak. Milli çizgi film endüstrisi geliştirilecek.

Bıçak parasına son!

Sokaklar kapkaççıya, evler hırsıza teslim edilmeyecek ceza ve infaz yasaları değiştirilecek; yakalanan kapkaççı ve hırsızların hemen tekrar sokağa bırakılmaları önlenecek.

Evlenmemiş kız çocuklarının belli bir yaşı aştıktan sonra anne ya da babasının sağlık sigortasından yararlanmasını yasaklayan uygulamaya son verilecek.

Bıçak parasına kesinlikle son verilecek.

Üniversite öğrencisi babasının cüzdanına bağlı olmaktan kurtarılacak, her yıl 1 milyon üniversite öğrencisine, (yılda 10 ay, ayda 250 YTL) Eğitim Yaşam Desteği Bursu sağlanacak.

Okullarda her türlü şiddete, madde bağımlılığına, onur kırıcı davranışlara kesinlikle son verilecek.

Sivas Madımak Oteli, Alevi kültürünün korunmasına katkı sağlayacak çerçevede “Hoşgörü Müzesi”ne dönüştürülecek.

100 m2’den küçük tek konutu olan yurttaşlar, Emlak Vergisi’nden muaf tutulacak.

Çocuk Islah Evleri ilk aşamada yaygınlaştırılacak.

Çocuklara hayvan sevgisi aşılanacak. Hayvan haklarının korunması, başıboş hayvanların yerel yönetimlerce bakıma ve kontrole alınması sağlanacak.

akşam



Bu haber 220 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs