En Sıcak Konular

Ahmedinejad, İran Meclisi'nde ifade verdi

14 Mart 2012 15:25 tsi
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, mecliste ifade verdi. Oturum, İran radyosundan canlı olarak yayınlandı.

İran haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre, 1979'daki İslam devriminden bu yana ilk kez mecliste ifade vermeye çağrılan cumhurbaşkanı olan Ahmedinejad'a, bu özel oturumda kabinesinden sekiz üst düzey görevli eşlik etti.

Geçen ay, muhalif milletvekillerinin girişimiyle mecliste ifade vermesine karar verilen Ahmedinejad'a ülke ekonomisinin durumu ile birlikte iç ve dış siyasi kararlarıyla ilgili sorular yöneltildi.

ÖZEL OTURUM CANLI YAYINDA

Ahmedijad'ın muhaliflerinden, muhafazakar vekil Ali Motahari devlet radyosundan canlı yayınlanan açık oturumda 10 maddelik bir soru listesi okudu.

Artan enflasyon nedeniyle suçlanan Cumhurbaşkanı, dini lider Ayetullah Hamaney'in İstihbarat Bakanı Haydar Moslehi'nin görevine iade edilmesi kararına 11 gün boyunca direndiği için de, muhafazakar vekiller tarafından sorgulandı. Ahmedinejad, bu suçlamaya cevaben, Hamaney'e hiçbir zaman meydan okumadığını söyledi.

Ahmedinejad'ın eleştirildiği diğer konular arasında, Tahran metro sisteminin genişletilmesi projesinin finansmanında başarılı olamaması ve yeni iş olanaklarının yaratıldığı yönündeki açıklamalarının gerçek olmadığı iddiası yer aldı.

HAMANEY İLE ARASI AÇILINCA GÜÇ KAYBETTİ

Kendisine yöneltilen soruları esprili bir dille yanıtlayan Ahmedinejad, milletvekili Mohammad Reza Khabbaz tarafından, bu tarzı sebebiyle sert bir dille eleştirildi.

Ahmedinejad, oturum sonunda, "Çok zor bir sınav değildi. Bize danışmış olsalardı daha iyi sorular hazırlayabilirlerdi" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın İslam Devleti'nin temellerini tehdit ettiğini düşünen muhalefetin sesi, Hamaney ile Ahmedinejad'ın arasının açılmasını takiben yükselmişti.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bu ay yapılan meclis seçimlerinde de koltuklarının çoğunu Hamaney yandaşlarına kaptırarak büyük darbe aldı.

Kaynak: H.Planet

Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,390 µs