En Sıcak Konular

Japonya'da şiddetli iki deprem

14 Mart 2012 14:35 tsi
Japonya'nın kuzeyinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonucu ülkenin Pasifik kıyılarını yaklaşık 10 santimetrelik tsunami vurdu. Bu depremin ardından bölgede ikinci bir şiddetli sarsıntı daha hissedildi.


Japonya Meteoroloji Ajansı, ülkenin kuzeyinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.8 olarak açıkladı. Ülkenin kuzeyindeki Hokkaido adasının merkezsi ve doğusundaki Pasifik kıyıların ile Aomori ve Ivate bölgelerini yaklaşık yarım metrelik tsunami vuracağı öngörülüyor.
Ivate bölgesi, Japonya'da 11 Mart 2011'de meydana gelen 9.0 büyüklüğündeki deprem ve tsunami sonrası büyük zarar görmüştü.
Japonya'yı 10 santimetrelik tsunami vurdu
Japonya'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası ülkenin kuzeydoğu kıyılarında 10 santimetrelik tsunami gözlemlendi.
Japonya Meteoroloji Ajansı, ülkenin kuzeyinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.8 olarak açıkladı. Kurum, daha önce tsunami uyarısı yaparken, dalga büyüklüğünün 50 santimetre olacağını açıklamıştı. Yerel saatle 18.09'da meydana gelen deprem sonrası ülkenin kuzeydoğu kıyılarını vuran tsunamide dalga boyunun 10 santimetre olduğu kaydedildi.
Japonya'nın resmi Kyodo ajansı, deprem sonrası bölgede her hangi bir hasar oluşmadığını ve nükleer tesislerin de güvende olduğunu duyurdu.
Japonya'da 11 Mart 2011'de yaşanan 9.0 büyüklüğündeki deprem ve oluşan tsunami ülkenin kuzeydoğusundaki geniş bir alanı etkilemişti. Felaket sonucu 20 bin kişi ölmüş veya kaybolmuştu. Afet sonucu bölgede çıkan nükleer kriz ve radyasyon sızıntısı, yaklaşık 100 bin kişinin evlerini terk etmeye zorlamıştı.
İKİNCİ DEPREM
Japonya'nın Tokyo bölgesinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerel saatle 21.05'de kaydedilen deprem sonrası tsunami uyarısı yapılmadı.
Japonya'da bugün ikinci deprem yaşandı. İlk deprem yerel saatle 18.09'da 6.8 büyüklüğünde meydana geldi. Deprem ülkenin kuzeyindeki Hokkaido adası açıklarında yaşanırken, ülkenin kuzeydoğu kıyılarını 10 santimetrelik tsunami vurdu.
Japonya'da ikinci deprem ise Tokyo bölgesinde 21.05'de kaydedildi. Büyüklüğü 6.1 olarak açıklanan deprem sonrası ise tsunami uyarısı yapılmadı.
Japonya Meteoroloji Ajansı, ikinci depremim Çiba ilinde 5.1, İbaraki ve Saitama bölgelerinde 4 ve başkent Tokyo'da ise 3 büyüklüğünde hissedildiğini açıkladı. 

Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,401 µs