En Sıcak Konular

Hamzaçebi: Teklif komisyona iade edilmeli

14 Mart 2012 13:00 tsi
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında oldukça gergin bir üslup kullandığını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 4+4+4 teklifinin Genel Kurul’a gelmeden gayriresmi bir komisyonda görüşülebileceği önerisine, "Komisyon raporu basılsın, Genel Kurul’a gelsin, sonra da partiler otursun bir uzlaşma arayalım, bunun kabulü mümkün değil. Görüşmeler yenilenmek zorundadır. Uzlaşma ayrıca aranabilir. Başka hiçbir seçenek yoktur Sayın Meclis Başkanı’nın önünde. Bu görüşmeler 7'nci maddeden itibaren yenilenmek zorundadır” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında oldukça gergin bir üslup kullandığını belirterek, şöyle dedi:

“Sayın Başbakan’ın gerginlikten, kavgadan, gerilimden beslenen bir siyasi üslubu var. Bizim bu üslupla yarışmak, bu üslupla Sayın Başbakan’a cevap vermek gibi bir niyetimiz kesinlikle yok. Bu üslubu Sayın Başbakan’a bırakıyoruz. Hayırlı olsun, bu üslubu seviyor, devam etsin ama bizim o üslupla yarışmak gibi bir düşüncemiz yok.”

-“BAŞARISIZLIKLARINI TARİHTEN BAZI OLAYLARLA ÖRTMEYE ÇALIŞAN BAŞBAKAN VAR”-

Başbakan’ın “popülizm” yaptığını savunan Hamzaçebi, “Sanki 10 yıldır iktidarda olan AKP değil. Sıkıştığı yerde 1930’lu, 40’lı yıllara giderek tarihten bazı olayları gerçek bağlamından kopararak, saptırarak bugüne uyarlamaya çalışan ve bugünkü başarısızlıklarını tarihten bazı olaylarla örtmeye çalışan Sayın Başbakan var” dedi.

Başbakan’a çağrıda bulunan Hamzaçebi, “Bırak 1930’lu, 40’lı yılları, siz İstanbul’da yangında ölen 11 işçinin hesabını verin. Bunun hesabını veremeyen Başbakan bugün demokrasi havariliğine soyunmuş durumundadır” dedi.

Başbakan’ın gündemi değiştirmeye çalıştığını savunan Hamzaçebi, “Sayın Başbakan’ı bugüne çağırıyorum. İstanbul’da yangında ölen 11 işçinin hesabını vermek zorundasınız” diye konuştu.

-4+4+4 TEKLİFİ-

Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edilen 4+4+4 teklifi görüşmelerini hatırlatan Hamzaçebi, “Komisyon Başkanı elinde bir plastik bant aparatıyla orada yaşanan demokrasi ayıplarını örtmek için dolaşıyor. Onun arkasına sığınıyor, bir plastik bant aparatının arkasına saklanarak oradaki hukuk dışı uygulamalarını örtmeye, saklamaya çalışıyor” diye konuştu.

Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nun Pazar günü yapılan görüşmesinin “hukuksuz” olduğunu savunan Hamzaçebi, Komisyon Başkanı Nabi Avcı’nın tutumunu da eleştirerek, “Bu hukuksuzluğunu bir bant aparatının arkasına saklanarak kamuoyunun gözünden gizleyemez” dedi.

-“HİÇBİR CİSİM FIRLATMADIM”-

Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nun kavgalı oturumunda yaşananları hatırlatan Hamzaçebi, şöyle dedi:

“Başkan’ın yanına gitmeye çalıştım. Ama Sayın Başkan’ın önü etten bir duvarla çevrilmişti. Aralarından birinin koruma olduğunu düşündüm, tanımıyordum. Kendimi ifade etmek için o duvarı yararak Sayın Başkan’a ulaşmaya çalıştım. Sayın Başkan bana kulak vermedi. O barikatın uç tarafında AKP’nin bir grup başkanvekili kravatsız bir şekilde duruyor ve o işgal harekatını yönetiyor orada. O barikatı yarıp Başkan’a ulaşmaya çalıştığımda oradaki koruma zannettiğim kişi bana engel oldu, ben milletvekiliyim dedim. Bana hoş olmayan cümleler sarf etti, beni itelemeye çalıştı. Başkan’ın beni fark etmesini sağlamak için bir plastik bant aparatını Başkan’ın önüne, masaya attım. Başkan’ı hedef alarak Başkan’ın bir yerine isabet etsin düşüncesiyle hiçbir cisim fırlatmadım.”

“Sayın Başkan ve onun mensubu olduğu parti, Sayın Başbakan o gün komisyonda demokrasiye tezgah kurdular” diyen Hamzaçebi, “Baş mimarı Sayın Başbakan’dır” dedi.

-MECLİS BAŞKANI TEKLİFİ KOMİSYONA İADE ETMELİ-

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’ten, 4+4+4 teklifini Meclis Milli Eğitim Komisyonu’na iade etmesini isteyen Hamzaçebi, şu çağrıyı yaptı:

“Milli Eğitim Komisyonu’nda Pazar günü yapılan görüşmeler hukuksuzdur, İçtüzüğe aykırıdır. Meclis Başkanı teklifin 7. maddesinden itibaren yapılan görüşmelerin İçtüzüğe ve Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle yenilenmesi için teklifi TBMM Milli Eğitim Komisyonu’na iade etmek zorundadır, başka seçeneği yoktur. Tutanakları aldık, ses kayıtlarını dinleyeceğiz şimdi.”

-SORULAR-

Hamzaçebi, basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir basın mensubunun, “Teklifin bir uzlaşma komisyonunda ele alınabileceğine yönelik görüşler var, ne diyorsunuz?” sorusuna Hamzaçebi, şu yanıtı verdi:

“Biz 7. maddeden itibaren yapılan görüşmelerin hukuksuz olduğunu söylüyoruz. Bu görüşmeler yenilenmek zorundadır. Komisyon raporu basılsın, Genel Kurul’a gelsin sonra da partiler otursun bir uzlaşma arayalım, bunun kabulü mümkün değil. Görüşmeler yenilenmek zorundadır. Uzlaşma ayrıca aranabilir. Komisyona iade edilir, tartışılır, görüşülür tabii ki ortak bir noktayı bulabilirsek bundan mutlu oluruz.”

-“SAYIN BAŞKAN BANA BİR ÖNERİDE BULUNMADI”-

“Sayın Meclis Başkanı ile görüştünüz, Başkan’ın önerisi nedir?” sorusuna Hamzaçebi, “Sayın Başkan bana bir öneride bulunmadı” yanıtını verdi.

“Teklif komisyonda yeniden görüşülmeli diyorsunuz, komisyon görüşmeleri nasıl olmalı, kapalı olmalı mı?” sorusuna Hamzaçebi, “Kapalı oturum mümkün değil. Kapalı oturum çok gizli konularda yapılır” dedi.

CHP’nin 4+4+4 teklifi konusunda yaptığı ankete ilişkin bir soruya ise Hamzaçebi, “Bizim anketimiz bizim iddialarımızı doğrulayan veriler çıkmıştır” yanıtını verdi.

“Görüşmeler yenilenmezse uzlaşma komisyonu fikrine sıcak bakar mısınız?” soru üzerine de Hamzaçebi, “Komisyon görüşmeleri yenilenmezse ortada uzlaşma ortamı yok demektir, uzlaşmanın adı bile söylenemez diye düşünüyorum” diye konuştu. Hamzaçebi, şöyle devam etti:

“Bu teklif komisyona iade edilmek zorundadır. Başka hiçbir seçenek yoktur Sayın Meclis Başkanı’nın önünde. Başka hiçbir şey yapılamaz. Bu görüşmeler 7’nci maddeden itibaren yenilenmek zorundadır.”

Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,615 µs