En Sıcak Konular

PKK'dan Suriye itirafı

14 Mart 2012 11:31 tsi
PKK'dan Suriye itirafı Terör örgütü PKK, yıllar sonra yerleştiği Suriye'de Baas rejimine muhalif Kürt parti ve oluşumlarına baskı yaptığını itiraf etti.

PKK'nın Suriye'deki yapılanması PYD'nin bir numaralı adamı Aldar Ğelil, Suriye'ye Öcalan'ın felsefesini yaymak için yerleştiklerini belirterek, Kürtlere yaptıkları saldırı ve baskıları ise gençlerin hatası olarak değerlendirdi.

Kuzey Irak merkezli Rudaw.net haber sitesine demeç veren terör örgütü yöneticisi Ğelil, 1988 yılından beri PKK'nın içinde silahlı mücadele verdiğini belirterek, kısa süre önce Suriye'ye geldiklerini dile getirdi. Suriye'deki Kürtler'in kendilerini PYD'ye yakın gördüklerini iddia eden Aldar, " Çünkü PYD Öcalan'ın felsefesiyle hareket ediyor." dedi.

Suriye'deki Kürtlerin Baas rejimine karşı protesto mitingleri düzenlemek istediği ancak PKK-PYD'nin bunu engellediğinin sorulması üzerine Aldar, "Örgütün böyle bir kararı yok ancak bazen gençler böyle hoş olmayan kararlar alabiliyor. Bizim Suriye'deki amacımızı iktidar değil, Kürtlerin hakkıdır." iddiasında bulundu.

PKK'nın silahlarla Suriye'de Cadde ve sokakları gezdiği Kürtlerden kimlik sorduğu şeklindeki soruya da Aldar şöyle cevapladı. "Kürt gençleri bölgedeki Kürtler için hazırlık yapıyor. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Orada Kürtlerin arkasında olduğumuzu göstermek için caddelere çıkıyoruz." Aldar, Baas rejimiyle de hiçbir ilgilerinin olmadığını öne sürdü.

Suriye, Türkiye ile ilişkilerinin bozulmasının ardından terör örgütü PKK'ya yeniden kucak açmış ve bölgeye yerleşmesine izin vermişti. Suriye'ye yerleşen terör örgütü PKK, sınırsız yetkilerle donatılmış durumdu. Örgüt PYD adıyla halktan kimlik soruyor, yol kontrolü yapıyor. Muhalif Kürtlere saldırı düzenliyor, siyasetçileri öldürüyor. Kürtlerin Baas Rejimine karşı protestoların düzenlenmesine engellediği ortaya çıkmıştı.

cihan

Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,717 µs