En Sıcak Konular

'Mazot 1 YTL olacak; yersen!'

26 Haziran 2007 14:12 tsi
'Mazot 1 YTL olacak; yersen!'
Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin 1. sıra milletvekili adayı Kürşad Tüzmen vaatleri ilginç bir benzetme ile değerlendirdi. Tüzmen, ''Bazı parti liderlerinin fındık reklamında olduğu gibi 'yersen' misali vaatlerini vatandaş yemiyor'' dedi.

Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin 1. sıra milletvekili adayı Kürşad Tüzmen, Mersin'in Tarsus ilçesi Kaymakamı Abdülhamit Erguvan'ı ziyaret ederek, ilçe hakkında bilgi aldı.

Tüzmen, burada yaptığı konuşmada, hükümetleri döneminde tarımla ilgili 6 yasa çıkardıklarını, başta toprak bölünmeleri olmak üzere, tarımda sorun yaratan tüm problemlerin üzerine gittiklerini bildirdi.

''Benim işim problem çözmek, bunu severim, dersimi de iyi çalışırım'' diyen Tüzmen, Türkiye tarımının en iyi noktaya gelmesi için birçok çalışma yaptıklarını, buna rağmen bazı muhalefet partilerinin tarıma yönelik akıl almaz vaatlerde bulundukların ifade etti.

Tüzmen, şunları söyledi:

''Mazotun 1 YTL'nin altına düşeceğini söylüyorlar. Oysa bizim hükümetimiz dönemine kadar çiftçiye mazot desteği diye bir şey var mıydı? Bazı parti liderlerinin fındık reklamında olduğu gibi 'yersen' misali vaatlerini vatandaş yemiyor.''

Cumhuriyet döneminden itibaren 70 bin olan traktör sayısının, hükümetleri döneminde yaklaşık iki kat artış göstererek 130 bine yükseldiğini vurgulayan Tüzmen, ''Çiftçimiz artık toprağını en iyi şekilde değerlendiriyor. Bunu da yeterli görmüyoruz. Çünkü bir ürünün ekonomik değerinin olması için dünya pazarlarında kabul görmesi lazım. Öyle 5-6 çeşit narenciyeyle pazarda tutunamazsınız. Bakın Mut'taki kayısı ihraç ediliyor. Çünkü, sertifikalandırdık. Narenciyeyi de sertifikalandıracağız'' dedi.

Tüzmen, çiftçinin kullandığı kredi miktarının kendi dönemlerinde 18 kat artış gösterdiğini de vurguladı.

TARSUS-KAZANLI KIYI ŞERİDİ BÖLGESİ

Bakan Tüzmen, bir gazetecinin Tarsus-Kazanlı Kıyı Şeridi Projesinin Danıştay tarafından iptal edilmesiyle ilgili sorusu üzerine de ''Şimdi siz bana yargı kararını mı eleştirteceksiniz? 5 yılda yeterince akıllı politikacı olduk. Aynı projeyi sivil toplum örgütlerinin de katılımını sağlayarak yeniden gündeme getireceğiz. Geçmişte yapılan hatalar tekrarlanmaz, uygun bir proje hazırlanırsa sorunun çözümleneceği kanaatindeyim'' dedi.

Konuşmasında, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİB) Toplantısı'na da dikkati çeken Bakan Tüzmen, bu işbirliği 10 yıl önce başladığında Türkiye'nin KEİB bünyesindeki ülkelerle dış ticaret hacminin 2 milyar dolar civarında olduğunu anımsattı. Tüzmen, şöyle devam etti:

''Bizim hükümetimiz döneminde, KEİB ülkeleriyle ticareti 38 milyar dolara ulaştırdık. Bu ticaretin 26 milyar dolarını ithalat, 12 milyar dolarını da ihracat oluşturuyor. İhracatta yaş sebze ve meyve ön plana çıkıyor, ithalatımız ise petrol ve doğal gaz ağırlıklı. Çünkü bizim bu kaynaklarımız yok. Petrol ve doğal gazı saymazsak, KEİB ülkeleriyle ticaretimizin daha iyi seviyede olduğu görülür.''

Bakan Tüzmen, Tarsus'un Damlama mevkisinde trafik hastanesine ihtiyaç duyulduğunun söylenmesi üzerine ise ''Ben size oraya hemen hastane kuracağım diyemem. Çünkü hayali ve boş konuşamam. Önce araştırırım, dersimi çalışırım, ondan sonra gerekliyse kurarım. Bu konuda bir çalışma yapacağım'' diye konuştu.

Tüzmen, bir gazetecinin Türkiye'nin yanı başındaki Arap ülkelerine tavuk eti satamadığını, bu ülkelerin, Brezilya'dan bile beyaz et getirdiği yönündeki sorusu üzerine de, şunları söyledi:

''Bırakın Arap ülkelerini, yanı başımızdaki Rusya yılda 2 milyar dolarlık beyaz et ithalatı yapıyor. Bu ithalatı biz yapmak için çok çaba harcadık, ancak, yaşanan kuş gribi sıkıntı yarattı. Ama bu işin peşini bırakmış değiliz. Arap ülkelerine gelince, bu ülkeler ithalatta ortak kararlar alıyor. Bunların bir merkezleri var. Bu merkeze, sanırım Fransız kaynaklı bir rapor iletilmiş. Bu raporda da olumsuz ifadeler olacak ki, beyaz et ithalatını şimdilik yapamıyoruz.''

gerçekgündem



Bu haber 274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs