En Sıcak Konular

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bakü'de

13 Mart 2012 22:30 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Esedov ve Başbakan Resizade ile görüştü.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü'de, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov, Başbakan Artur Resizade, Milli Eğitim Bakanı Misir Merdanov ve Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allah Şükür Paşazade ile görüştü.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve beraberindeki heyet, öğle saatlerinde geldikleri Bakü'de, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Azeri milletvekili Ganire Paşayeva, Azeri yetkililer, büyükelçilik personeli tarafından karşılandı.

Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov, Başbakan Artur Resizade ve Azeri yetkililer ile bir araya geleceğini, Türk Ocakları tarafından düzenlenen etkinliğe katılacağını söyledi.

Programı kapsamında ''Şehitler Hıyabanı''nda yer alan Türk ve Azeri şehitliğini ziyaret eden Bozdağ, anıt mezar önüne gül bıraktı. Daha sonra Türk Şehitliği'nin yanında bulunan Din Müşavirliğine geçen Bozdağ, Din müşaviri Sadık Eraslan'dan yapılacak yeni din müşavirliği binası hakkında bilgi aldı.

Bozdağ ardından, Azerbaycan Milli Meclisi'ni ziyaret ederek Meclis Başkanı Oktay Esedov ve Azeri yetkililerle bir toplantı yaptı. Toplantının basına açık bölümünde Bozdağ, Fransa Meclisi'ndeki Ermeni yasa tasarısı ile ilgili verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Görüşmeden sonra Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Bozdağ ve beraberindeki heyet onuruna büyükelçilikte öğle yemeği verdi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, TİKA'nın Bakü ofisini ziyaretinde Bakü Kordinatörü Salih Bolat ve personel tarafından kapıda karşılandı. Bolat, TİKA'nın 2011 yılında Azerbaycan'da yaptığı, projeler hakkında Bozdağ'a bilgi sundu

Bozdağ, Türk Ocakları'nın 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı ve bir konuşma yaptı.

Bozdağ daha sonra, Azerbaycan Başbakanı Artur Resizade, Milli Eğitim Bakanı Misir Merdanov ve Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade ile bir araya geldi.

Bozdağ ve beraberindeki heyetin, temaslarının ardından Türkiye'ye dönecekleri bildirildi.



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,923 µs