En Sıcak Konular

Polis, 900 saat kamera kaydı izlemiş

13 Mart 2012 17:36 tsi
Beyoğlu Sütlüce'de çevik kuvvet aracına 1 Mart tarihinde yapılan bombalı saldırının faillerinin yakalanması için polisin olay sonrası 340 güvenlik kamerasında yaklaşık 900 saat kamera kaydı izlediği ortaya çıktı.



Zanlılardan birinin cep telefonunda rastlanan, "Onda bunda şundadır. Şunda bunda ondadır. Çevik kuvvet neredeyse bizim bombacı oradadır." şeklindeki mesaj dikkat çekti.

Sütlüce'deki patlamayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor. Saldırıyla ilgili olarak emniyet yetkilileri, açıklama yaptı. Açıklamaya göre; patlamanın ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü , 200 kişiden oluşan özel bir ekip kurdu. Ekipten 60 polis, çevredeki ev ve iş yerlerine kadar her yerde bulunan güvenlik kameralarını topladı. El konulan 340 güvenlik kamerası izlenmeye başlandı. Görüntülerde 3 şüphelinin 28 Şubat günü Okmeydanı'nda bir dükkandan motosiklet satın aldığı görülüyor. Motosikletle gezintiye çıkan şüpheli, yol boyunca bütün kameralar aracılığıyla takip ediliyor. 29 Şubat günü şüphelilerden biri motosikletle patlamanın yapılacağı olay yerine gidip keşifte bulunuyor. 1 Mart sabahı ise 3 şüpheli beraber yola çıkıyor. Motosiklette bomba olduğu için tedirgin oldukları gözlenen şüphelilerden 2'si otomobile diğeri motosiklete biniyor. Saldırganın bomba yüklü motosikleti yol kenarına bırakışı saniye saniye kaydediliyor.

'BOMBACI GÜVENLİK KAMERASINDA'

Uzman polislerin 900 saat süren izlemenin ardından şüphelilerin eşkali belirlenmiş oluyor. Kimliklerin tespit edilmesinin ardından harekete geçen ekip, 7 ilçede 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda biri kadın 8 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 890 gram TNT, 2 Rus yapımı el bombası, 4 elektrikli fünye, 2 bomba zamanlayıcısı, bomba yapımında kullanılan araçlar, 2 tabanca, 50 mermi, 2 susturucu, 1 tabanca namlusu, 1 peruk ve dijital malzemeler ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin PKK üyesi olduğu ve yıllardır İstanbul'da yaşadığı ifade edildi. Bu arada, polisin dikkatini zanlılardan birinin cep telefonunda, patlamadan sonra atıldığı belirlenen iki mesaj çekti. Gelen mesajda şöyle yazıyordu: "Onda şunda bundadır şunda bunda ondadır çevik kuvvet neredeyse bizim Kürtler oradadır" Gönderilenler kısmında ise bu mesaja cevap olarak, "Onda şunda bundadır şunda bunda ondadır çevik kuvvet neredeyse bizim bombacılar oradadır" şeklinde cevap yer alıyor.

Öte yandan, ele geçirilen dijital malzemelerin içinde zanlıların yakalanması halinde polise verecekleri ifade hakkında notlar bulunduğu öğrenildi.

Emniyette sorguları devam eden 8 şüphelinin yarın adliyeye gönderileceği bildirildi.

(CİHAN)



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,435 µs