En Sıcak Konular

Bahçeli, Erdoğan'a ömür biçilmesine kızdı

13 Mart 2012 14:21 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sağlığı ile ilgili iddialar içeren Wikileaks belgelerine dayanılarak yapılan haberleri eleştirerdi.

Bahçeli,  “Bir insanın sağlığı üzerinde soru işareti oluşturmak, belirsizliği körüklemek ve insan ömrüne kulaktan dolma şayialarla vade biçmek en hafif tabiriyle ahlaksızlık ve utanmazlıktır” dedi.

MHP lideri Bahçeli partisinin Meclis grubunda gündemdeki konuları değerlendirdi. İstanbul Esenyurt’ta, bir inşaat şantiyesinde 11 işçinin öldüğü olayı hatırlatan Bahçeli, bu acı verici olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını, eğer varsa sorumluların ortaya çıkarılmasını beklediklerini söyledi. Bahçeli, “İşçilerimizin hayatlarına mal olan faktörlerin iyi irdelenmesi, işçi sağlığı ve iş güvenliğine aykırı uygulamaların tespiti büyük önem taşımaktadır. Ekmeklerini kazanmanın telaşında ve talebindeyken, çıkan yangın sonucu vefat eden işçilerimizin; haklarının aranması ve geride bıraktıkları ailelerinin biraz olsa da teskin edilebilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı ve ihtiyaçlar giderilmelidir” çağrısı yaptı.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 91’nci yıldönümünü kutlayan Bahçeli, bugün de, milli bekasına yönelik tehditlere maruz kalan milletin, kurtuluş ve başarı için ihtiyacı olan mesajların tamamını, İstiklal Marşı’nın derin anlamında bulabileceğini söyledi.

Bahçeli, “Ezelden beri hür yaşamış bir milleti, yaklaşık bir asır sonra yeni ve farklı bir bağımsızlık mücadelesine yönelten ağır şartlar, ülkemizi yöneten siyasi zihniyet tarafından bütün vahametiyle Cumhuriyetimizin karşısına yeniden çıkarılmıştır. Temennimiz, milletinin kudretinden habersiz, tam bir teslimiyetle ülkemizi felakete sürüklemeye başlayan ilkesiz AKP yönetiminin bu tarihi mesajı layıkıyla anlaması ve iyi yorumlamasıdır” dedi.

-WİKİLEAKS İDDİALARI-

Bahçeli son günlerde Wikileaks belgelerine dayanılarak yapılan haberleri de değerlendirdi. Dışarıdan sağlanan dayanaksız bilgi ve ahlak dışı edinilen belgelerle en başta hükümet olmak üzere, hiç kimse hakkında yorum yapmayacaklarını tekrarlayan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın sağlığı üzerinden yapılan haberlerin, iki yıllık ömrü kaldığına dönük çirkin ve insafsız yayıncılığın da kendileri nezdinde hiçbir kıymet hükmü bulunmadığını söyledi. Bahçeli şunları söyledi:

“Bir insanın sağlığı üzerinde soru işareti oluşturmak, belirsizliği körüklemek ve insan ömrüne kulaktan dolma şayialarla vade biçmek en hafif tabiriyle ahlaksızlık ve utanmazlıktır. Başbakan Erdoğan bizim siyasi rakibimizdir, mücadele halinde olduğumuz bir partinin genel başkanıdır. Şüphesiz biz kendisinin sağlıklı ve vücut bütünlüğünün yerinde olmasını diler ve bunu isteriz. Sıhhatin bulunmadığı bir yerde ne siyasi mücadelenin ne de başka bir şeyin önem taşımayacağını bilir ve buna inanırız. Başbakan’a yönelmiş bu izansız iddianın öncelikle insan olmasından kaynaklanan haklarına açık bir tecavüz ve saldırı anlamına geldiği kanaatini taşıyoruz. Bu iftiracı yayıncılığın, uydurma ve zan altına alan haberciliğin şımarıklıktan ve küstahlıktan beslendiği bir gerçektir.”

Bu haberi yaptıkları için eleştirilenlerin düne kadar Başbakanla kol kola olduğu ve işbirliği içinde bulunduğunu da görmek gerektiğini belirten Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın, haklı olarak “pabuç bırakmam” dediği çevreler, Türkiye’nin yakın geçmişindeki sözde darbe davalarından bazılarının bir numaralı hazırlayıcısı ve ihbarcısı olarak akıllardadır. Bunlarla AKP’nin yediği içtiği ayrı gitmemiş, birlikte gülmüşler ve aynı amaca dönük fikir ve eylem birliği içinde olmuşlardır. Şu kaderin cilvesine bakın ki, eski dostlar birden bire düşman kesilmişler, birbirlerine dava açar ve hakaret eder bir konuma gelmişlerdir” dedi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN-ABD MEDYA DEVİ GÖRÜŞMESİ-

Türkiye’nin temiz, tarafsız, adil ve sorumlu bir basın ahlakına çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın ABD’li medya şirketinin sahibiyle görüşmeler yaparak bazı gazete ve televizyonların satışına aracılık yaptığı imajı vermesinin işgal ettiği makamla uyumlu olmadığını söyledi. Bahçeli şöyle devam etti:

“Rüşvet ve yolsuzluk davalarına konu olan bu medya patronuyla gizli kapaklı görüşmeler yapılmasının doğal olarak masum ve meşru hiçbir yanı da bulunmayacaktır. Kamu bankasından alınan kredilerle yandaşlara peşkeş çekilen bir medya gurubunun, şimdi küresel para tüccarlarına satılma arayışları iyi incelenmeli ve bu işten kimlerin nasıl menfaat sağladığı açıklığa kavuşturulmalıdır. Biz, Ögerleri, Oferleri, Arap şeyhlerini unutmadık. Milli kaynaklarımızı yabancılara devreden, milli varlıklarımızı haraç mezat satan vicdansızlıkları da unutmadık. Babalar gibi satarız diyen yumurtacıları, bir koyup bin alan doğal gazcıları, haramla helali ayırt edemeyen mısırcıları hiç ama hiç unutmadık”.

-SURİYE’DEKİ GELİŞMELER-

Suriye’deki gelişmelerin endişe verici bir noktaya geldiğini anlatan Bahçeli, “Görüyoruz ki, AKP Suriye konusunda tüm kartlarını açmış, geri dönüşü olmayan bir yola girmiştir. Başbakan Erdoğan; modern işgal anlamına gelen insani koridor açılması düşüncesini ısrarla vurgularken, artık hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde Suriye’deki yönetimin karşı kampında yer aldığını yeniden ispatlamıştır. Kaldı ki Türkiye’nin, muhalif subayların kaçış güzergahı haline dönüşmesi de, Suriye’de yanan ateşin bir tarafı olmasından kaynaklanmıştır” dedi.

Suriye ile yaşanan gerilimin ekonomiyi de etkileyeceğini altını çizen Bahçeli, yakın coğrafyadaki mezhep ve etnik temelli ihtilaflar ve düşmanlıkların tehlikelerine dikkat çekti. Bahçeli, Suriye’de demokratik adımların atılması, muhalefet ile merkezi yönetimin bir araya gelerek karşılıklı saldırıları sonlandırmasının hem kendileri hem de bölge açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Filistin meselesinin çözüme kavuşması ve akan kanın durmasının samimi dilek ve istekleri olduğunu anlatan Bahçeli, İsrail’in ölüm saçan politikalarını ve niyetlerini de şiddetle kınadı.

-GAZETECİLERİN TAHLİYELERİ-

Bahçeli konuşmasını bir yılı aşkındır tutukluluk halleri devam eden dört gazetecinin tahliye haberinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek sonlandırdı, Bahçeli, “Dileğim halen cezaevinde bulunan milletvekilleri ve diğer gazetecilerin de özgürlüklerine bir an önce kavuşmalarıdır” dedi.

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs