En Sıcak Konular

''Gözü dönmüş CHP'lilerin eseridir''

13 Mart 2012 13:00 tsi
''Gözü dönmüş CHP'lilerin eseridir'' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'de eğitim sistemi zaafa uğratılmıştır. Türkiye'de maalesef eğitim değil, öğretim yapılıyor. Biz Şimdi bunu eğitim-öğretim haline getiriyoruz'' dedi. 

Başbakan Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: "Tükürdüklerini yalamanın verdiği eziklikle TBMM'yi terörize etme gayretindeler. Meclis komisyonunda cephe açarak parti içi meseleleri örteceklerini zannediyorlar. Bunlar her 10 yılda bir müdahaleye ve bu müdahalenin cansuyu verdiği CHP'ye alışmışlar. Bugün bir yerlerden gelen telefonlarla adım atan hükümet yok. İsteseler de istemeseler de alışacaklar. Milli iradeye, demokrasiye alışacaklar. Sayın Kılıçdaroğlu, tankla topla ancak siz gelirsiniz, bugüne kadar tankla topla geldiniz millet iradesiyle gelemediniz. AK Parti iktidarına kadar hep azınlığın çoğunluğa tahakkümü vardı, bugün ise milli irade var. Birisi de hesaplaşacaklarını söylüyor; hangi dilden anlıyorsanız o dilden"

İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmasından diğer satır başları

-"CHP Zihniyetine rağmen farklı bir süreci yaşıyoruz. CHP bugüne gelemeyen, geçmişte yaşayan bir partidir. Çünkü, CHP 1940'dan bugüne gelememiştir. CHP, 1946 yılında Milli Eğitim Şurasında savundukları kesintisiz eğitimi savunuyor'

- "Çobanlıktan Cumhurbaşkanlığınan gelenler, 'başörtüsü takanlar Suudi Arabistan'a gitsin' diyerek özüne ihanet etti"

- "Bunlar (ordu göreve, genç subaylar rahatsız) dediler. Darbe mühendislerini milletvekili yaptılar. AK Parti'yi kapatmak için ellerinden geleni yaptılar. Çetelerin avukatlık görevini üstlendiler. Artık yağma yok, biz bu Meclise bir ilke ile geldik; yeter söz de karar da milletindir dedik. Millet iradesini hiç kimseye çiğnetmeyiz. CHP'ye oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum: Eğer kendinize hizmetkar arıyorsanız o kadrolar burada ama efendi arıyorsanız onlar tankla topla yürüyecek olanlar, orada. Biz efendi değil, hizmetkarız"

- "CHP Zihniyetine rağmen farklı bir süreci yaşıyoruz. CHP bugüne gelemeyen, geçmişte yaşayan bir partidir. Çünkü, CHP 1940'dan bugüne gelememiştir. CHP, 1946 yılında Milli Eğitim Şurasında savundukları kesintisiz eğitimi savunuyor"

- "Sayın Kılıçdaroğlu, basörtüsü yasağından, katsayı uygulamasından, hayatını, umutlarını kararttığınız çocuklardan dolayı gurur duyuyor musunuz?"

- "CHP Genel Başkanı bugünlerde ciddi gel gitler yaşıyor. Bazen partisinin geçmişiyle gurur duyuyor, bazen geçmişini eleştiriyor. Buna elmaşekeri politikası denir. Partisindeki statükocuları ve değişim isteyenlere elmeşekeri dağıtıyor"

- "CHP bu ülkede Kuran kurslarını kapattı, camileri kapattı"

- "AK Parti milletvekillerine TBMM Milli Eğitim Komisyonunda maruz kaldıkları saldırılardan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

- "Fransa Anayasa Konseyinin kararından sonra Sarkozy, daha tehlikeli, daha aleni saldırgan bir tavır izlemeye başladı. Devlet Başkanlığı tarafından ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı pervasızca tahrik ediliyor"

- "Soykırım mağduru İsrail halkına, devletlerinin uyguladığı teröre, devlet terörüne dur demeleri çağrısında bulunuyorum"

-"Filistin'de 20. yüzyılın başından itibaren yavaş ama sistematik bir katliam yürütülüyor"

- "Milyarlarca lira kar elde edenlerin; alınteriyle geçinen işçilerin hayatını hiçe saymasını, onların hayatını bu kadar ucuz görmesini asla kabul etmeyiz. Esenyurt'taki olayın tüm yönleriyle açığa kavuşturulması için yakın takipteyiz"

zaman



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,412 µs