En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Kesintisiz eğitim yanlış bir uygulamaydı

13 Mart 2012 12:23 tsi
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kesintisiz eğitimin kaldırılmasının önemli ve doğru bir karar olduğunu söyledi. Kesintisiz eğitimin yanlış bir uygulama olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, yasanın Meclisten kavga gürültü geçmesin

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde düzenlenen, 'Ekonomide Paradigmatik Değişim Sempozyumu'na katıldı. Sempozyum öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Kurtulmuş, eğitimin kesintili hale gelmesi ve zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasını öngören yasa teklifini değerlendirdi. Mecliste yasa görüşmeleri sırasında yaşanan kavgayı doğru bulmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Bir yasanın böyle kavga gürültü ile meclisten geçmesi doğru değil. Bizim baştan beri en temel uyarımız, Türkiye'de siyasetin üslubunun düzeltilmesi gereğidir. Her konuda kamplaşarak kutuplaşarak ve kavga ederek bir siyaset yürümez. İktidar ve muhalefet partilerinin üsluplarını ayarlamaları lazım. Bu mesele Türkiye ile ilgili önemli bir meseledir." dedi.

Kesintisiz eğitimin kaldırılmasının doğru olduğunu savunan Kurtulmuş, "Bizce kesintisiz eğitimin kaldırılması son derece önemlidir ve doğrudur. 8 yıllık kesintisiz eğitim yanlış bir uygulamaydı. Burada bunun 4-4-4 şekline getirilmiş olması, ilkesel olarak doğru ama bunun alt yapısının hazırlanması lazım. Esnek ve seçmeli bir programa dönmesi gayet doğrudur. Ancak ikinci ve üçüncü dört yılların, dört yerine üçer yıla indirilmesi daha uygun olabilir. En azından, isteyen çalışkan öğrencilerin daha kısa sürede bitirmesine imkan sağlayabilecek düzenlemelerin yapılması gerekir. Türkiye'de eğitimde önemli bir reform niteliğinde bir yasanın yasalaşması sırasında bence mühim olan bu eksiklikleri tamamlamak. Yasanın boş bıraktığı eksiklikleri tamamlamak iken bununla ilgili teknik çalışmaların yapılması gerekirken, bununla ilgili esnek ve kademeli geçişi nasıl sağlayacağız? Bunun eğitim alt yapısı nedir? Bunun öğretmen alt yapısı nedir? Bunun müfredat alt yapısı nasıl olmalıdır? Bunları tartışmamız gerekirken, zaten kategorik olarak muhalefetin, 'istemezük' diye meclise gelmesi, işi kilitliyor. Bunu doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

İktidarın da muhalefetle paylaşımcı şekilde konuya yaklaşması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, "Konuyu oldu bittiye getirerek ikna ederek milletin hayrına şekilde konunun geçirilmesi lazım. Biz prensip olarak kademeli eğitimi doğru buluyoruz. Esnek eğitimi doğru buluyoruz ama bunun alt yapısının hazırlanması bunun müfredatının hazırlanması, bunun öğretmen kadrolarının hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu da bize ders olsun. Bu parlamentonun önünde yeni anayasa var. Yeni anayasa yapım sürecinde bir yasanın yapılmasında uzlaşamayan parlamento yeni anayasada nasıl uzlaşacak. Hem iktidarın hem muhalefetin aklını başına devşirmesi lazım. İnşallah bundan sonra daha düzgün bir üslupla bu görüşmeler sürdürülür." ifadelerini kullandı.

Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tahliyelerini de değerlendiren Kurtulmuş, "Biz de bu tahliyelerin gecikmiş bir tahliye olduğunu düşünüyoruz. Keşke daha önce bu tahliyeler olsaydı. Mahkeme devam edebilir. Suç delillerini karartma ihtimaline karşılık tutuklama kararı alınır. Kaldı ki gazetecilerin yaptığı işler ortada. Herhangi bir şekilde suç delillerini karartma ihtimalleri yok. Baştan tutuklama kararı yanlış olan bir uygulamaydı.Bu yanlışın düzeltilmesi doğrudur. Ümit ederiz ki mahkemeler incelemelerini yaptıktan sonra bir berat kararı da verirler." diye konuştu.

Özel yetkili mahkemeler hakkındaki soruyu da cevaplayan Kurtulmuş, "Özel yetkili mahkemeler kaldırılmalıdır. Çünkü özel yetkili mahkemeler DGM'nin devamıdır. Olağanüstü hal süreçlerine özgü mahkemelerdir. Türkiye'de olağanüstü hal kalmadığına göre Türkiye'de özel yetkili mahkemelere ihtiyaç yoktur." ifadelerini kullandı.

cihan

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,727 µs