En Sıcak Konular

Veli Küçük bağlantıyı deşifre etti

13 Mart 2012 12:07 tsi
Veli Küçük bağlantıyı deşifre etti Ergenekon tutuklu sanığı Veli Küçük, İşçi Partisi ile Ülkücüleri biraraya getiren mitingin perde arkasını deşifre etti.

Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün, AK Parti'ye karşı İP'liler ile Ülkücüleri aynı mitingte buluşturan 'Kızıl Elma' koalisyonunu nasıl oluşturduğunu detaylarıyla anlattığı ortaya çıktı.

3 Kasım 2002'de AK Parti'nin tek başına ve Anayasa'yı değiştirebilecek çoğunlukta iktidara gelmesi üzerine ülkede bulunan bir takım muhalif güçler harekete geçti. O dönemde ABD'nin Irak'a müdahalesini ve Türkiye'nin asker gönderme konularını bahane eden güçler, birbiri ardına düzenlediği protesto gösterilerinde tarihte hiç görülmedik bir olayın gerçekleşmesini sağladı. 30 Ağustos 2003 tarihinde İP Öncü Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Perinçek ile İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz kolkola girerek İstiklal Caddesi'nden Taksim'e kadar yürüyüş düzenleyip birliktelik pozu verdiler. Basında 'Kızıl Elma Koalisyonu' olarak yansıyan İP-Ülkücü yürüyüşü daha sonra milliyetçi çevrelerin bu olaya destek vermemesi üzerine marjinal seviyede kaldı. Görünürde ABD'nin Irak'ı işgalini protesto eden grupların asıl amacının Ak Parti iktidarına karşı toplumda geniş tabanlı bir koalisyonu sağlamak olduğu daha sonraki gelişmelerden ortaya çıktı.
 
PERİNÇEK OĞLUNU GÖNDERDİ
 
Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan sonrasında da örgüt yöneticisi olarak tutuklanan Küçük, 25.01.2008 tarihinde polis sorgusunda verdiği ifadede 'Kızıl Elma Koalisyonu'na geniş yer ayırdı. Veli Küçük'ün anlatımlarına göre, 2000'li yılların başında Doğu Perinçek Ulusal Kanal'ın kendisiyle röportaj yapabilmesi için yoğun bir çaba sarf etti. Veli Küçük ise Perinçek'in bu isteğini geri çevirdi. Bunun üzerine oğlunu Rusya'da okutan Perinçek, oğlu Mehmet Perinçek'ten Küçük'e bahsederek kendisiyle görüştürmek üzere yanına gönderdi. Tuğgenerallikten emekli olduktan sonra Ümraniye'de bulunan GİMA'nın yönetiminde görev alan Küçük'e oğul Perinçek gelerek projeleri hakkında bilgi verdi. Yine Küçük'ün anlatımlarına göre, Oğul Perinçek, Rusya'da okuduğu Filoloji bölümünden yola çıkarak kendisine Türk milliyetçiliği konusunda geniş bir brinfing verdi. Küçük de Perinçek'e 'Ülkücülerle birlikte 30 Ağustos günü Taksim'e çelenk koyun' diye öneride bulundu. Mehmet Perinçek bu öneriyi sahiplenerek kendilerinin bu fikrin yanında olduğunu iletti.
 
ÜLKÜCÜLERİ DE O İKNA ETTİ
 
İşçi Partililerin 'Taksim'e çelenk' olayına sıcak yaklaşması üzerine ikna edilmeleri için geriye Kızıl Elma'nın diğer yarısını oluşturan Türk milliyetçileri yani Ülkücüler kaldı. Ülkücülerin ikna edilmesi işinde de Küçük yer aldı. Dönemin İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz ile görüşen Küçük, '30 Ağustos'ta birlikte yürüyüş' fikrini kendisine açarak İP'li gençlerin konuya sıcak baktığını aktardı. Temiz'de yürüyüşe olumlu yaklaşınca Perinçek ile Temiz'i bir araya getirmekte yine Küçük'e düştü.

bugün


Bu haber 1,097 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,943 µs