En Sıcak Konular

Yangının ardından dram çıktı

13 Mart 2012 10:30 tsi
İnşaat şantiyesinde çıkan yangında hayatını kaybeden işçilerden geriye yürek burkan hikayeler kaldı...

Esenyurt’a bağlı Güzelyurt Mahallesi’nde bir alışveriş merkezi inşaatının şantiyesinde 11 işçinin hayatına mal olan yangından geriye yürek burkan 11 yoksulluk hikayesi kaldı.

CENAZELER ADLİ TIPTA

Elektrik sobası ile ısınan ve 14 kişinin olduğu belirtilen çadırda 11 kişi yanarak can verirken, iki işçi de sağ kurtuldu. Yangınla ilgili şantiye şefi dahil olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı. Ateşler arasında can veren işçiler otopsi için İstanbul Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Aileler de kurumun önündeki misafirhanede bekledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de yaşananı facia olarak nitelendirdi. Bakan Çelik, çadırda tek çıkış kapısının bulunmasını ihmal olarak nitelendirdi.

İşten çıkarıldı hayatı kurtuldu

Bir süre önce alışveriş merkezinde işçi olarak çalışan ve 2 hafta yanan çadırda amcasıyla birlikte kalan 17 yaşındaki Rüstem Keskin, yaşı küçük olduğu için işi bırakmak zorunda kalmış. Yangında amcası Ahmet Keskin'in kaybeden Rüstem, "Yaşım dolmadığı için 2 hafta önce oradan ayrıldım. Amcamla aynı ranzada kalıyorduk. Ortam çok soğuktu. Çadır bir türlü ısınmıyordu. Sabaha kadar soğuktan titriyorduk." dedi.

ÇADIRIN İKİ KAPISI VARDI

Rüstem Keskin, olayda ihmalin olduğunu öne sürerek, "İçerideki işçiler nasıl kaçamıyor aklım almıyor. Olay kaza değil farklı bir durum var. Aynı anda 12 kişinin orada yanarak ölmesi mümkün değil. Çadırın iki çıkış kapısı var. Hadi çıkış kapısından çıkamadılar çadırı da mı yırtamıyorlardı?" diye sordu. Kardeşlerine babalık yapıyordu Fatih Acun'un amcasının oğlu Nuri Acun, kuzeninin 5 ay önce İstanbul'a geldiğini söyleyerek "10 yıl önce babasını kalp krizinden kaybeden Fatih Acun maddi sıkıntılar çeken ailesine bakmak için İstanbul'a geldi. Önce mobilyacıda çalışmaya başlayan ancak parayı az bulduğu için inşaatta çalışmaya karar veren Acun, babasını kaybettikten sonra kardeşlerine babalık yapıyordu" dedi. Yakını Harun Acun, Fatih'in ailesinin geçimini sağlamak için 5 aydır aynı yerde çalıştığını belirterek, "2 gün önce görüşmüştük. Yangın olmasaydı bana kalmaya gelecekti. Daha erken çağırsaydım bu olay başına gelmeyecekti." İfadelerini kullandı. Acun, "Bu çadır nasıl böyle yanar anlayamıyorum. Mutlaka ihmal ya da kasıt var. Sıradan bir olay değil. Her şeyin ortaya çıkarılması lazım" dedi. Her şey bir anda oldu Yangından sağ çıkan Kadir Eracun (31) ise olayın şokunu atlatmış değil. Çadırda ikinci gecesini geçirmek üzere olduğunu söyleyen Eracun, “Ne olduğunu anlamadım. Her şey bir anda oldu. Panikten kendimi zor dışarı attım. Hâlâ şoktayım. Ölenlerden Fatih Acun’la aynı köydeniz. O beni işe aldırmıştı. Ama benim kadar şanslı olmadı. Çok üzgünüm” şeklinde devam etti.

Nişanlısı yaralı olduğunu zannediyor

Şehir dışından çalışmaya gelen 11 işçinin hayatını kaybettiği yangından çıkan dramlar yürekleri dağladı. Yangında amcası Seyfettin Topal ve yeğeni İsa Topal’ı kaybettiklerini belirten Selahattin Topal, yeğeninin yaklaşık 1 ay önce askerden geldiğini ve evlilik planları yaptığını söyledi.

EV TUTUP EVLENECEKTİ

Mayıs ayında evleneceğini belirten Topal, “Ailesi Samsun’da, nişanlısı da Samsun’da. Biz ona şimdi ‘Hastanede, mikrop kapmasın diye içeri almıyorlar’ diyoruz. Öldüğünü bilmiyor. Düğün ihtiyaçlarını karşılaması için gurbete geldi. İstanbul’da ev tutacaktı. Evlendikten sonra buraya yerleşecekti. Yeğenimin gelin arabası olmaya gidiyordum, şimdi cenazesini götüreceğim” diye konuştu.

Depremden kaçtı yangında öldü

Ölenlerden Sevdin Özen, Türkiye’yi acıya boğan Van depreminden sonra çocuklarına bakmak için iki hafta önce İstanbul’a gelmişti. Depremden sonra bir çocuğu daha olan Özer, ilk maaşını depremden hasar görmüş evini tamir etmek ve destek olmak için Van’ın Özalp ilçesinde bulunan ailesine göndermek istedi. Ancak Özer’in Van’daki ailesi ve çocukları babalarından para beklerken ölüm haberiyle yasa boğuldu.



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs