En Sıcak Konular

İsrail 'Demir Kubbe' sistemini mi deniyor?

13 Mart 2012 11:00 tsi
İsrail 'Demir Kubbe' sistemini mi deniyor? İsrail'in günlerdir Gazze'yi bombalaması dünyada tepkilere neden oldu. Saldırılar Suriye'deki katliama benzetilirken, İsrail'in Gazze üzerinde "Demir Kubbe" sistemini denediği iddia edildi.

İsrail'in Gazze'ye yaptığı hava saldırıları, ArabNews.com'da Linda Heard tarafından eleştirildi.

Gazze'yi bombalamanın meştu olduğuna inananların vicdanlarını sorgulayan Heard, İsrail'in "belirli hedefler"i vurduğunu iddia etmesinin de inandırıcı olmadığını vurguladı.

Bir bireyin başka bir bireyi öldürmesinin bile yeterince dehşet verici olduğunun dile getirildiği yazıda, cinayetin bir devlet politikası haline gelmesinin anlaşılabilir bir durum olmadığı belirtildi.

İsrailli film yapımcılarının, Mossad'ın Hamas liderlerinden Mahmut el-Mahbuh'u Dubai'deki otel odasında öldürmesini, sözde "tesadüfen buldukları" teması altında komedi filmine dönüştürmeye hazırlandıkları belirtilirken, İsrail'de böyle bir temanın komik bulunmasının tuhaf olduğuna dikkat çekildi.

Suikastlerin ve diğer uluslar üzerine düzenlenen saldırıların milli bir gurur ve eğlence haline gelmesinin, İsrail ile ilgili vicdani sorular yarattığı ifade edildi.

İsrailli diplomatları öldürme amaçlı saldırıları kınayan dünya kamuoyunun, İranlı bilimadamlarına düzenlenen suikastler söz konusu olduğunda aynı hassassiyeti göstermediği savunuluyor.

"Savaş sevici" Netanyahu liderliğindeki İsrail'in, İran'ın nükleer silahlanmasına duyduğu tepkiyi bir üst seviyeye tırmandırarak, yeni füze sistemini Gazze üzerinde denediği iddia edildi.

"Demir Kubbe" sisteminin roket saldırılarına karşı % 90 güvenlik sağladığının tespit edildiği kaydedildi.

Netanyahu yönetiminin toplumu üzerinde yarattığı travmanın boyutları tartışılırken, bir devletin kendi halkının güvenliğini riske atarak, "Demir Kubbe" sisteminin denenmesi için en iyi hedef gibi görülen İslami Cihat'a saldırmasının hukuk dışı olduğu düşünülüyor.

Aralarında bir okul çocuğunun da bulunduğu Gazze kurbanlarının, başta Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler olmak üzere, kendilerini savunmasız ve kaçacak yeri olmayan bir durumda bırakan dünyadaki yönetimleri vicdanında mahkum edeceği dile getiriliyor.

Bu haber 1,013 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,892 µs