En Sıcak Konular

''Esad zamana oynuyor''

13 Mart 2012 08:47 tsi
''Esad zamana oynuyor'' Başbakan, BM ve Arap Ligi'nin Suriye Özel Temsilcisi Annan'ı Esad'ın zaman kazanmak için uyguladığı yöntemler konusunda uyardı.

Esad'la görüşmesini anlatan Annan ise Suriye'deki insani durumun içler acısı olduğunu söyledi.

BM ve Arap Ligi'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, dün Katar'daki Suriye konulu temaslarının ardından akşam saatlerinde Ankara'ya geldi. Kofi Annan, Ankara'ya ayak basar basmaz, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a sert mesajlar yolladı ve Suriye'de sivillerin ölümünün derhal durdurulmasını istedi. Başbakanlık Yeni Bina'daki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Erdoğan, Esad'ın zaman kazanmak için uyguladığı yöntemler konusunda Annan'ı uyardı. Suriye'deki durumun kötüye gittiğini ve geri dönülmez bir noktaya doğru ilerlediğini belirten Erdoğan, "Orada insanlar ölüyor. Esad rejimi üzerinde baskıyı artık daha da artırmak gerekiyor. Esad zamana oynuyor" dedi.

ESAD'IN YANITI
Annan ise görüşmede Şam'daki temaslarını aktarırken, Suriye'de insani durumun içler acısı olduğunu vurguladı. Esad'dan Suriye'ye insani yardımın ulaştırılması için yardımcı olmasını istediğini belirtti. Annan, "Esad yarın (bugün) bana insani yardımın ulaştırılması ve çatışmaların durması konusundaki görüşmemizin sonuçlarıyla ilgili yanıt verecek" bilgisini Erdoğan ile paylaştı. Annan, İran ve Rusya'da görüşmeler yapacağını aktardı.

'BM BİR ŞEY YAPMALI'
Annan, Başbakan ile görüşmesinin ardından ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Davutoğlu, Suriye'de her geçen gün daha fazla insanın öldürüldüğünü anımsatırken, Annan'a, "BM bir şeyler yapmalı" çağrısında bulundu. Annan, Türkiye'ye gelişinde ise havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Annan, insani yardımla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: "Bunun çok karmaşık bir konu olduğunu kabul etmeliyiz. Daha fazla baskı uygulayacağız, denemeye devam edeceğiz ve Suriye'ye insani yardım ulaştırılmasını ve sivillerin öldürülmesine son verilmesini sağlayacağız. Ve herkesi masaya oturtacağız. Siyasi bir süreç başlatacağız ve çözüme ulaşacağız. Bu kolay olmayacak, belli bir zaman alacak, umarım çok uzun sürmeyecek. Çünkü şiddetin uzun süre devam etmesini göze alamayız ama elbette bu sorun hemen bugün de çözülmeyecek." Annan'ın bugün Ankara'da Suriye Ulusal Konseyi üyeleri ile bir araya geleceği belirtildi.

Yahya Bostan - Sabah


Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,592 µs