En Sıcak Konular

İsrail'in psikolojik savaş merkezi

13 Mart 2012 08:16 tsi
İsrail'in psikolojik savaş merkezi CIA'nın gölge kuruluşu olarak bilinen Stratfor'un mail yazışmalarının deşifre olması, duyduğu her dedikoduyu 'belge' diye rapor haline getirdiğini ortaya koydu.

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olan Stratfor'un içyüzü, Anonymous'un siber saldırı ile geçirdiği mail yazışmalarının Wikileaks'te yayınlanması ile deşifre oldu. CIA'nın gölge kuruluşu olarak bilinen Stratfor'un direktörlerinin, saha çalışmaları esnasında bir araya geldiği kişilerle yaptığı sohbetleri ve dedikoduları u abonelerine 'belge' ve 'bilgi' olarak sunduğu anlaşıldı. Stratfor'un kurucusu George Friedman'ın da, CIA'nın yanı sıra, İsrail lobisinin yılmak istediği rejimler üzerinde dedikodu raporları hazırlatan biri olduğu gün yüzüne çıktı. ABD'nin önemli düşünce kuruluşlarından Atlantic Council yetkilileri de George Friedman'ın oldukça hayalci ve konuşulan her dedikoduyu bir belge gibi değerlendiren adam olarak tanımlıyorlar.

MACARİSTANLI BİR YAHUDİ AİLENİN ÇOCUĞU

George Friedman, Macaristan'lı Yahudi bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. City College of New York'ta siyaset bilimi üzerine eğitim aldı. Cornell Üniversitesi'nde 'Devlet' üzerine doktora yaptı. Friedman'ın, uluslararası anlaşmazlıklar üzerine yoğunlaştığı dönemde, ABD-Sovyetler Birliği dengesini askeri bir bakış açısıyla ele aldığı çalışmaları büyük ses getirdi. Friedman, Rusya'daki alan çalışmalarında Yahudi lobilerinin büyük desteğini gördü ve Rusya'nın dağılma sürecinde bu lobi gücünü kullanarak, Rusya'daki saha çalışmalarını ve yaptığı görüşmeleri CIA yolladığı tespit edildi. SSCB'nin istihbarat kurumu KGB, iç yazışmalarında,"Friedman, dedikodu dinlemeyi sever, ve dinlediklerini CIA'ya elde edilmiş doğru bilgi olarak sunar" ifadeleri yer alıyor.

YARDIMCISI İSRAİL FANATİĞİ

Friedman, 'Karanlıklar Prensi' olarak bilinen Richard Perle ve pek çok Neo-con isimle birlikte Şikago Üniversitesi'nde Leo Strauss'un öğrencisi. Stratfor'da George Friedman'ın yardımcısı Fred Barton daha önceleri US Diplomatic Security Service adlı bir devlet istihbarat biriminde çalışıyordu. Fred Barton İsrail Başbakanı Yitzak Rabin'in, Haham Meir Kahane'nin suikastları ile 11 Eylül öncesi bir dizi ideolojik eylemin soruşturmasını yürütüyordu. Fred Barton ABD'deki İslam karştlığının mimarı olarak biliniyor. Fred Barton en son marifeti ise İsrailli dostlşarının çıkarları doğrultusunda hazırladığı Mavi Marmara raporu. Raporda, geminin 'ne olduğu belirsiz' kesimlerce finanase edildiğini vurgulayarak Türkiye'de adeta hükümeti hedef tahtasına koymaya çalışmıştı. Barton, 'Türkiye'yi İslamcı teröristler yönetiyor' açıklaması ile tepki çeken Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Teksas Valisi Rick Perry'nin adamı olarak biliniyor. Bu açıklamasının ardından başkanlık yarışından çekilen Perry, 2007 yılında Barton'u Teksas Sınır Güvenliği Konseyi'ne atamıştı.

GAZZE KATLİAMINA KILIF BULDU

Strafor yazışmalarıyla ilgili İsrail'den yayın yapan Ynetnews haberlerinde, İsrail ile Rusya arasında bir bilgi aktarımı köprüsü kurulduğu belirtiliyor. İsrail Ruslar'a Gürcistan'a sattıkları İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) 'gizli kodlarını' vermiş, buna karşılık Rusya da İran'a sattığı Tor-M1 füze sisteminin kodlarını aktarmış. 2006 yılında Fred Barton, Washington'da düzenlenen bir toplantıda, Gazzede İsrail'in silahsız sivilleri, çocukları kadınları katletmesini, İsrail'in kendi güvenliği için gerekli bir uygulama olarak gören bir isim.

BOKHARİ ASAM'LA ÇALIŞMIŞ

Friedman'ın 1996 yılında Texas merkezli kurduğu Stratfor düşünce kuruluşu, saha çalışmalarında görevlendirdiği direktörleri üzerinden uluslararası strateji kurumlarını ve abonelerini bilgilendiren bir yapıya sahip. Wikileaks yazışmalarında adı sık sık geçen Kamran Bokhari'nin, merkezi Ankara'da bulunan ve politikalarını emekli askerlerin belirlediği ASAM ile yakın ilişkiler içinde olduğu ve bir dönemde ASAM üzerinden Türkiye raporları hazırladığı öğrenildi. Bokhari'nin Türkiye ve Irak ile ilgili raporları dikkatle irdelendiğinde, bir dönem askeri yetkililer üzerinden bilgi aldığı ve Stratfor ile emekli askerler arasındaki ilişkileri kuran adam olduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,266 µs