En Sıcak Konular

Çanakkale'den NASA ve Cambridge'e

12 Mart 2012 18:47 tsi
Çanakkale'de yürütülen ''Yerelden Cambridge ve NASA'ya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme'' projesi kapsamında 80 öğrenci arasından seçilen 10'u, Cambridge Üniversitesi ve Amerika Ulusal Havacılık ve U



Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA) 153 bin lira destek sağladığı, Eğitim Araştırmaları Birliği Derneğince uygulanan, Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun katılımcı olarak yer aldığı ''Yerelden Cambridge ve NASA'ya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme'' projesinin tanıtımı yapıldı.

Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryılmaz, ÇOMÜ Senato Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında, projenin temel hedefinin ''dezavantajlı'' öğrencilerde Çanakkale değerleri ve girişimcilik bilinci oluşturmak olduğunu söyledi.

Proje çerçevesinde Çanakkale'deki tüm ilköğretim okullarında danışman öğretim üyesi uygulaması başlatılacağını dile getiren Eryılmaz, ''Üniversitenin bütün fakülte ve meslek yüksekokullarında yer alan öğretim üyeleri bir araya gelecek ve okullara, çocuklara yönelik danışmanlık, yaz kampı hizmeti verecek. Bu çerçevede hem ulusal hem de uluslararası düzeyde örnek olabilecek bir proje hayata geçecek'' dedi.

Eryılmaz, Çanakkale'nin köyünde yaşayan bir ilköğretim okulu öğrencisinin Çanakkale'nin merkezini görmeden Cambridge Üniversite ve NASA'yı görme imkanı bulacağını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

''Projeye kapsamında gönüllü öğretim üyelerimiz Çanakkale genelindeki okulları ziyaret edip, bazı analizler yapacak, okulların zayıf ve güçlü yönlerini belirleyecek. Bu okullardaki engelli, dar gelirli, depremzede, Roman, yatılı eğitim gören, Çocuk Esirgeme Kurumuna ait yurtlarda barınan 80 öğrenciyi seçecek. Bu öğrenciler Çanakkale Fen Lisesinde bilim, sağlık, kültür, sanat ve spor alanlarında eğitim görecek, düzenlenecek girişimcilik ve 'Çanakkale değerleri' seminerlerine katılacak. Seminerlerde başarılı olan öğrencilerden 8'ini Cambridge Üniversitesine, 2'sini ise NASA'ya götüreceğiz. Çocukları evrensel üretim yapan kurum ve kuruluşlarla buluşturacağız.''

Vali Güngör Azim Tuna da Türkiye'ye örnek olacak proje sayesinde geleceği inşa ettiklerini belirterek, ''Çanakkale değerlerinin özümsenmesi ve çocuklarımıza kazandırılması demek, aslında bizi biz yapan değerlerin çocuklarımıza aktarılabilmesi demektir. Dezavantajlı gruplara yönelik yapılan bu projenin neticelerini heyecanla bekliyorum'' dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de Çanakkale değerlerinin çocuklarda şekillendirilmesi, bunun milli ve evrensel değerlerle birleştirilmesinin önemli olduğuna işaret ederek, ''İnsan yetiştirmeye, insanların geleceğini inşa etmeye odaklanmamız gerekiyor. Burada da en optimum yol, ilk başlanması gereken seçenek, anaokulu, ilkokul ve liselerimizdeki çocuklarımız ile üniversiteyi birleştirmektir. Bu anlamda öğretim üyesi arkadaşlarımızın çalışmasını çok değerli buluyorum'' diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ile proje yürütücüleri ve öğretim üyeleri katıldı.



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,605 µs