En Sıcak Konular

40 kişilik ölüm çadırında korkunç ihmal!

12 Mart 2012 17:03 tsi
11 işçinin yanarak hayatını kaybettiği alışveriş merkezi şantiyesinde incelemelerde bulunan Çalışma Bakanı Çelik, korkunç ihmalden bahsetti.

Esenyurt’ta bir alışveriş merkezinin inşaat şantiyesinde, işçilerin yatakhane olarak kullandığı naylon çadırlarda çıkan yangında 11 işçinin hayatını kaybetmesi sonrasında konuyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, şantiye bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Çelik, "Görülen ilk eksiklik, 40 işçinin kaldığı bir çadırda tek bir çıkış alanı değil; karşılıklı çıkış alanı olması gerekiyor. Bunun olmadığını gördük. Malzemeler yanmaya müsait. Konteynerlerin olduğu yerde bir sıkıntı yok" dedi.

Çelik, "Bu işyeriyle ilgili ruhsatından denetimine kadar bir rapor alacağız ve gerekli açıklamaları daha detaylı şekilde yapacağız" diye konuştu.

Çelik, Türkiye'nin iş güvenliği yasasına ihtiyacı olduğunu belirterek, yeni iş sağlığı mevzuatının yakında yürürlüğe gireceğini ifade etti.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI
Öte yandan görgü tanıklarından işçi Süreyya Deviklioğlu olay anını NTV’ye anlattı. Deviklioğlu, “Bir beş dakikada alev her tarafı aldı. Bize haber geldi yangın var diye.  Yukarı çıktık zaten itfaiye geldi bir 15 dakika sonra. 3 tane elektrikli ısıtıcı vardı. Sıkça kullanılıyordu. Kaldırmadı herhalde. Koyteyner'da kalıyordu bazı arkadaşlar. Onlar başka şirkette. Konteyner daha iyi aslında. Çadır tehlikeli. Çadır çok hızlı yanıyor. Konteyner olsa böyle olmazdı” şeklinde konuştu.

‘BU CİNAYETLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
Öte yandan, olayın hemen ardından bölgeye giden İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, işçilerin korunmasız şartlarda çalışmak zorunda bırakıldığını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde yine baraj inşaatında 10 işçi hayatını kaybetti. Maraş Afşin’de üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala toprak altında olan işçiler var. Bugün de 11 işçi arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu cinayetlerin takipçisi olacağız. İşçilerin, işçi ailelerinin, Türkiye işçi sınıfının başı sağolsun" dedi.

AİLELER ADLİ TIP ÖNÜNDE SABAHLADI
İşçilerin İstanbul'daki yakınları ise Adli Tıp Kurumu önünde gece geç saatlere kadar bekledi. Gözyaşları içinde yakınlarının yaralı mı, ölü mü olduğunu öğrenmeye çalışan aileler, Adli Tıp Kurumu önünde uzun saatler bekledikten sonra gece evlerine dönmek zorunda kaldı.

Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,690 µs