En Sıcak Konular

Kürtler PKK'ya ateş püskürdü

12 Mart 2012 13:30 tsi
Kürtler PKK'ya ateş püskürdü Baas rejiminin baskısı altında Suriye'de zor günler geçiren Kürtler, Devlet Başkanı Beşşar Esad'a destek veren PKK'ya sert tepki gösterdi.

Terör örgütü PKK tarafından öldürülen Mişel Temo'nun kurduğu Geleceğin Partisi, ilk kez bir açıklama yaptı. Sert ifadelerin kullanıldığı açıklamada, Suriye'de Partiya Yekikiya Demokratik (PYD) adıyla faaliyet yürüten PKK'nın, 'Kürtlerin yeni diktatörü' olduğu vurgulandı.

Suriye'deki muhalif Kürtlerden oluşan Geleceğin Partisi'nin lideri Mişel Temo, yaklaşık iki ay önce düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Temo'dan sonra PYD eliyle Suriye'de çok sayıda Kürt siyasetçi kaçırılıp öldürüldü. Kürtlere yönelik bu saldırıyı PYD'nin yaptığı daha sonradan ortaya çıktı. Öldürülen Kürt siyasetçilerden Mişel Temo'nun partisi ilk kez bir açıklama yaparak PKK-PYD'ye ateş püskürdü.

Suriye Geleceğin Partisi Avrupa örgütü tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, Suriye'ye kısa süre önce yerleşen PKK'ya sert bir dille tepki gösterildi. Açıklamada, Suriye'de yaşanan devrimde halkın büyük kısmının Baas rejimine karşı olduğu ve bu sistemin değişmesi gerektiği belirtildi.

Suriye halkı gibi Kürtlerin dil ve kimlik başta olmak temel insani haklarını dile getirmek istediği belirtilerek, "Henüz diktatör rejimin sonu gelmemişken yeni bir diktatör ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu PKK ve PYD'dir. PKK yıllardır Türkiye'de şiddeti savunuyor. Bugün ise Suriye'de PYD ile bunu yapıyor. Kendini eleştirenleri tehdit ediyor, korkutuyor, kaçırıyor, işkence ediyor ve öldürüyor. PYD devletin yaptığını yapmak istiyor. Caddeleri kontrol ediyor, ağır silahlarla şehirlerde tur atıyor. Amaçları Suriye'de Kürtlerin durumunu iyileştirmek değil." denildi.

PYD'nin Suriye'deki Kürtleri el küreği gibi kullandığına dikkat çekilen açıklamada, "PYD böylece PKK'yı Türkiye'ye karşı güçlendiriyor. PKK, PJAK ile birlikte İran'a yıllarca saldırdı en sonunda İran'la anlaştı. Acaba bu anlaşmanın sonunda orada Kürtlerin durumu iyi oldu mu? Hayır, bu anlaşma yok sayıldı ve PKK Suriye'ye yerleşti. İran'daki Kürtler gibi Suriye'deki Kürtler de PKK'nın umurunda değil." ifadeleri kullanıldı.

"PYD KÜRTLERİN REJİMİ ELEŞTİRMESİNE BİLE İZİN VERMİYOR"

Açıklamada, Kürtlerin Beşar Esad ve rejimine karşı savaşacağı belirtilerek, şöyle denildi: "Yeni bir diktatörün de oluşmasına izin vermeyeceğiz. PYD parti olarak bir hakkı var ama barışçıl bir yolla şiddetle değil. PYD'ye imk'n vermemeliyiz. Onun hükümranlığını kabul edemeyiz, sesiz kalamayız. PYD kimlik kontrolü yapıyor, Kürtlerin onlara kimlik gösterme zorunluluğu yok. PYD ve PKK, Baas rejiimine karşı Kürtlerin eleştiri yapmasını ve miting düzenlemesini yasaklıyor. Suriye'deki Kürtler rejime karşı eylemler yapmalı. Protesto etmeli. Eğer orada PYD'ye karşı çıkarsak o bizi tehdit edip öldürecek, eğer karşı çıkmazsak Kürtler için iyi bir adım atmayacaktır rejime karşı. Demokratik ve özgürlük için şiddet temelli bir politika gerekmiyor. Bugün PYD ile hareket etmezsek Kürtler arasında bir savaş çıkacağı malum, onlarla mücadele ederiz. Ama PYD'nin kucağına düşmeyiz. PYD böyle devam ederse yarın Türk ordusu Suriye sınırını geçer, PYD ile savaşır binlerce Kürt ölür. "

cihan

Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,724 µs