En Sıcak Konular

Eğitimde 28 Şubat izleri siliniyor

12 Mart 2012 12:57 tsi
28 Şubat kararları ile eğitime büyük darbe vurulmuştu. Ak Parti Hükumeti ise halkın isteği doğrultusunda 'kesintili eğitim' olarak adlandırılan “4+4+4” düzenlemesini CHP ve MHP'nin engellemesi ile yaşanan büyük bir kavgayla kabul edildi.

Eğitimde tartışmalara neden olan “4+4+4” sisteminin görüşüldüğü TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda büyük bir kavga yaşandı.

CHP Kürsüyü işgal edecekti

Pazar günü başlayan görüşmelere CHP milletvekilleri kürsüyü işgal etmesin diye Ak Partililer önceden tedbir aldı.
Muhalefet partisi milletvekillerinin komisyon salonuna gelmesi üzerine AK Parti'li yaklaşık 20 milletvekili, kürsü önünde barikat kurdu. AK Partililer, CHP'li milletvekillerinin kürsüye yaklaşmasını engellemek için çaba sarfetti.

Yaşanan arbede ve itişmeler sırasında bir sandalyenin kırıldığı görüldü.

CHP ve MHP engellemeye çalıştı

Günlerdir görüşmeleri kilitleyen CHP ve MHP her madde için saatlerce konuşması ve maddelerle ilgili hiç bir telkin ve öneride bulunmayan vekilleri uyaran komisyon başkanı Nabi Avcı sonuç alamayınca  maddeleri hızlı hızlı okudu. Söz alınmadan maddeler art arda onaylandı.

Günlerdir tartışmalar arasında 6 madde geçerken, kalan 20’den fazla madde 30 dakikada jet hızıyla kabul edildi.

BAZI VEKİLLER YARALANDI

AK Parti milletvekilleri ile CHP ve MHP milletvekilleri arasında yumruklaşma yaşandı. Bazı milletvekilleri, kürsüye elinde bulunan su şişelerini fırlattı. Hamza Çebi ise başkan Nabi Avci'ya metal bant tankı fırlattı.  

Muhalefetin salonu terketmeye başlamasının ardından AK Parti'li milletvekilleri birbirlerini kutladı.

İNCE: İKİNCİ RAUNDDA GÖRÜŞECEĞİZ
Yaşanan olayların ardından CHP Grup Başkanvekilileri Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi ve Emine Ülker Tarhan ile diğer milletvekilleri ortak basın toplantısı düzenledi.. İtiş kakışları protesto etti. Bunlara ezilmeyeceğiz, pes etmeyeceğiz. Parlamenter demokrasi fiilen sone ermiştir. Bu iş bitti.

Daha Genel Kurul görüşmeleri var. İkinci raundda görüşeceğiz.

KILIÇDAROĞLU: KARA BİR LEKE

İstanbul’da konuyla ilgili soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şöyle konuştu: “Demokrasi tarihi açısından kara bir lekedir. Eşkiyanın parlamentoda olduğunu hatırlattılar. Muhalefetin konuşturulmaması, baskıya uğraması ayıptır. Bütün kavga çocukların geleceği içindir. Tanklarıyla, toplarıyla gelseler yine de konuşacağız.”

MHP: KABUL ETMEYECEĞİZ

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, yaşananlara ilişkin "TBMM'nin şahsiyetine, Türk demokrasisine ve Türk milletine hakaret edilmiştir. Bunun sorumlusu ve müsebbibi AKP iktidarı, başta Başbakan Erdoğan ve AKP yöneticilerdir'' dedi.

Türk milletinin geleceğini şekillendiren bir düzenlemenin Komisyon görüşmelerinin yarım saat içinde tamamlandığını anlatan Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:

'' Bugün kabul edilen teklif gayrimeşrudur. İçtüzüğün amir hükümlerine göre görüşülmemiştir, Teklifin Genel Kurula indirilmesi gayrimeşru olacaktır. Bu konuda sorumluluk Sayın Cemil Çiçek'e aittir, TBMM'de milletin iradesi çiğnenmiştir. Bu despotizmdir, tek adam yönetiminin dayatmasıdır. MHP olarak bunu asla kabul etmeyeceğiz. Bu sonucu kabul etmeyeceğiz, Komisyonunu bu kararını yok sayacak ve bu çirkinliği milletimize anlatacağız.''

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı 4+4+4 teklifi Milli Eğitim Komisyon'undan geçtikten sonra basın açıklaması yaptı

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, toplantı sırasında kendisine atılan kırtasiye malzemelerinden biri olan bant makinesini de gazetecilere göstererek, atan kişinin de CHP'li Akif Hamzaçebi olduğunu öne sürdü.

Avcı şöyle konuştu:

"Komisyon üyesi ak partili üyelerimiz 22 konuşma yaptılar. CHP'li üyeler 30 konuşma yaptılar. MHP'li üyeler 15 konuşma yaptılar. Komisyon üyesi olmayan vekiller 104 konuşma yaptılar. Bu 104 konuşmanın 4 ü AK Parti, 94 CHP, 2 BDP, 2 de MHP'nin.

DÜZENLEME 91 SAAT TARTIŞILDI

Alt komisyon çalışmalarıyla birlikte komisyonunumz toplam 91 saat görüştü. Bu görüşmeler sonucunda kanun teklifi komisyondan geçti.

CHP KOMİSYONU ENGELLEMEK İSTEDİ

Komisyon çalışmaları parlamenter demokrasi teamüllerine uygun başladı, ve ne yazık ki özellikle CHP'li vekillerin bütün süreç boyunca komisyonu çalıştırmamak, engellemek ve hiç çalıştırmamak gayretlerine rağmen, komisyonumuz büyük bir olgunluk göstererk çalışmaların demokratik nezaket ve teamül doğrultusunda tamamlanması için büyük gayret gösterdi.

SORUMLUSU KEMAL KILIÇDAROĞLU

Bi süre sonra kürsü işgaline, komisyon üyesinin konuşturulmaması ve divanın çalıştırılmamasına dayandı ve sonunda bugün Chp genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün CHP'li vekilleri komisyon toplantılarına çağıran mesajlarıyla ortam sağlıklı bir biçimde çalışamaz hale getirildi.

Komisyonumuz ve divanımız iç tüzüğün kendisine verdiği yetki ve sorumlulukları bütün şartları zorlayarak parlamenter demokrasinin iicaplarına uygun bir şekilde tamamlamak için büyük gayret gösterdi.

CHP genel başkanının adeta bindirilmiş kitleler halinde komsyona sevkettiği milletvekillerinin kaba güce dayalı engelleme çabalarına rağmen, teklifin görüşmelerinin tamamlanmış olması her şeye rağmen sevindiricidir.

KOMİSYON ZORBALIĞA BOYUN EĞMEDİ

Komisyonumuz bu tehdit ve zorbalığa boyun eğmedi. Bugünkü görüşmelered siz değerli basın mensuplarını da çok ciddi manada asıkıntıya düşüren manzaralar ayaşndı. Özellikle kameraman arkadaşlarımın oradaki nahoş hareketlerden etkilnememeleri için uzun bi süre arkadaşlarımızı dışarıy almaya çalıştı ancak bana verilen bilgiye göre kameramanları dışarı çıkarma çabamız chp liler tarafından kapılar kapatılarak engellendi. Yaşadığnıız sıkıntılardan ötürü sizlerden de özür diliyorum.

Teklif haftaya Meclis'te

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifi haftaya Meclis'e geliyor.
AK Parti Grup Baykanvekili Mahir Ünal, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifiyle ilgili olarak, ''Muhtemelen önümüzdeki hafta TBMM Genel Kuruluna gelir'' dedi.

Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünal, TBMM Milli Eğitim, Kütür, Gençlik ve Spor Komisyonunda teklifin görüşmelerinde yaşananları tasvip etmediklerini belirterek, ancak Komisyonun çalışmalarının engellenmesini de tasvip etmediklerini söyledi. Ünal, dün Komisyonda kaba kuvvet değil, ''karşılıklı arbede'' yaşandığını savundu.

Ünal, muhalefetin ''teklifin yok hükmünde olduğu'' görüşünün hatırlatılması üzerine, ''Bir şeyin yok hükmünde olması için hukuki zemininin olmaması gerekiyor. Yoksa birilerinin 'yok hükmündedir' demesiyle yok olmaz'' dedi.

Meclisin çalışması gerektiğini belirten Ünal, ''Biz ne olursa olsun Meclisi çalıştırmalıyız. Meclis çalışmak zorunda'' görüşünü ifade etti.



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,055 µs