iyibilgi zoom" /> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

Genetik cadılarından hem gül, hem domates!

26 Haziran 2007 12:05 tsi
Genetik cadılarından hem gül, hem domates! İnsan vücudundaki hücrelere zarar verdiği ve kanser oluşumunda, kısırlıkta etkili olabileceği düşünülen transgenik gıda teknolojisinde son üretilen şey kokulu domates oldu. iyibilgi zoom

İnsan eliyle gereksiz yere doğaya müdahale haddini bilmez bir şekilde devam ediyor. Şehir hayatında etrafımızı saran kimyasallarla, ilaçlarla, zehirlerle, görünmez radyasyon dalgalarıyla mücadele ederken, bir de yediklerimize yapılan “cadılıklar” çıktı. Tavuğun genini baklaya, böceğin genini mısıra aktardılar. Başta İsrail ve ABD gibi ülkelerin oyuncağı olan transgenik teknolojinin en son marifeti kokulu domates yetiştirmek.

İsrail’de Neve Yaar araştırma merkezinin ürettiği gül ve limon kokulu domatesler “denek” insanlara yedirilmiş. Denekler tadını beğenmiş…

İnsan eliyle üretilen bu domates gibi meyve ve sebzeler kısa veya uzun vadede vücudumuza ne gibi zararlar veriyor? Araştırma merkezi bu konuda hiçbir araştırma yapmadan ürünlerini piyasaya sürebilir mi? Yapay ilaçlar piyasada satılmak için uzun yıllar test ediliyor. Yapay domatesler de test edilmeli.

Hemen her çocuğun sıkıntısı olan alerjiler, devamlı yenisini duyduğumuz kanser vakaları, bir türlü çocuk doğramamakta olan insan sayısındaki artış, bu cadıların ürettiklerini yemekten olmasın?

GDO’ya Hayır Platformu

Transgenik teknolojiyle üretilen gıdaların zararları ve riskleri konusunda son birkaç yıldır çok değerli çalışmalar yapan bir topluluk var. GDO’ya Hayır Platformu yaptığı toplantılar, söyleşilerle insanları bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyor.

Son beş-on yıldır pazarlarda hep aynı domatesler, aynı erikler, fasulyeler. Yabancı tohum şirketleri yerli tohumculuğumuzu yavaş yavaş öldürdüler. Yüksek verim veren, şekli düzgün, rengi düzgün İsrail tohumları ekildi tarlalara.

Eğri büğrü, kocaman, pembe renkli mayhoş “hakiki” yerli domatesimizi en son nerede yediniz, hatırlıyor musunuz?

Mesele sadece lezzet meselesi değil! Sağlığımız elden gidiyor. Şekli şemali, rengi düzgün olsun diye hücre yapısıyla, genleriyle oynanmış sebzeler, meyveler, tahıllar insanı insanlıktan çıkarıyor. Vücudumuzda, Allah vergisi domates genleri değil, insan üretimi domates genleri dolaşıyor. Bunun sonucunu düşünebiliyor musunuz?

Biri bu meyve-sebze tasarımına artık son versin. Biz limon kokulu domates değil, tabii domates yemek istiyoruz. Tabii yabancı tohum şirketlerinin elinden, ülkemizde tabii tohum kaldıysa!


iyibilgi.com



Bu haber 327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs