En Sıcak Konular

Pakistan'a bilgi ve teknoloji desteği

12 Mart 2012 09:36 tsi
Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Lahor katı atık tesisinin açılışına katıldı.

Resmi temaslar için Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bilgi ve teknoloji desteği sağladığı Lahor katı atık tesisinin açılışına katıldı.
 
Açılıştan önce Pencap Eyaleti Başbakanı Şehbaz Şerif ile basın toplantısı düzenleyen Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bilgi ve tecrübelerini Pakistan'a taşıdıklarını ve 10 milyon nüfuslu Lahor kentine metrobüs, katı atık, sinyalizasyon ile park ve bahçe düzenlemesi konularında teknik destek vereceklerini söyledi.
 
İstanbul'un tarihi Lahor kentiyle 1975 yılından beri kardeş şehir olduklarını hatırlatan Topbaş, Lahor halkına verecekleri hizmetlerle dostluk ve kardeşliği pekiştireceklerini ve somutlaştıracaklarını belirtti.
 
İstanbul'un bir dünya kenti olduğunu ve büyük metropollere örnek olduğunun altını çizen Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan şirketlerin bugün birçok ülkeye ürün, teknoloji ve hizmet sattığını kaydetti.
 
Topbaş, Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif'in çalışmalarından övgüyle bahsederek, heyetlerine gösterilen ilgi ve misafirperverlik nedeniyle teşekkür etti.
 
Başbakan Şerif ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Başbakanı Erdoğan'ın eski koltuğunda oturan ve ''ondan çok şey öğrenen Topbaş'ın kentlerine yaptığı katkılardan dolayı'' teşekkür etti.
 
18 milyon nüfuslu İstanbul'un sorunlarını çözmüş ve örnek bir megapol kenti haline getirmiş Büyükşehir Belediyesi'nin en değerli ekiplerini ülkelerine gönderdiği için Topbaş'a minnettar olduğunu söyledi.
 
Hayatının en anlamlı gününü yaşadığını belirten Şerif, ''Bugün Türkiye ile Pakistan kardeşliğinin ete kemiğe büründüğü gündür'' ifadesini kullandı.
 
Basın toplantısının ardından Şerif, Topbaş ve beraberindeki heyet onuruna Lahor Kalesi bahçesinde akşam yemeği verdi. Yemek öncesi Lahor'daki Pakistan-Türk Okulu öğrencilerini şarkı, şiir ve folklor gösterisinde bulunurken, yerel sanatçılar da davetlilere Pakistan müziğinden çeşitli örnekler sundu.
 
Topbaş ve beraberindeki heyet bugün, İstanbul Ulaşım A.Ş'nin planlama ve danışmanlığını yaptığı Lahor metrobüs hattının 22 kilometrelik kısmının açılışına katılacak. Topbaş, açılışın ardından, Jinnah bulvarında ''Kadir Topbaş'' adı verilen kavşağın açılışında da bulunacak.
 
Topbaş ile aralarında bazı İstanbul milletvekilleri, ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu 40 kişilik heyet, temaslarını tamamlayıp akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.

aa


 

Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,410 µs