En Sıcak Konular

Hakan Fidan'a haksızlık yapıldı

12 Mart 2012 09:07 tsi
Hakan Fidan'a haksızlık yapıldı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a KCK soruşturmasında büyük haksızlık yapıldığını söyledi.

Atalay, "Çok iyi yetişmiş bir arkadaş. O'na yapılan haksızlığı tabii hepimiz biliyoruz. O bir örseleme tabii yaptı orada. Hepimiz ona destek verdik ve yine destek veriyoruz" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın KCK soruşturmasına dahil edilmek istenmesinin büyük bir haksızlık olduğunu ifade ederek, "Çok iyi yetişmiş bir arkadaş. O'na yapılan haksızlığı tabii hepimiz biliyoruz. O bir örseleme tabii yaptı orada. Hepimiz ona destek verdik ve yine destek veriyoruz" dedi.

KOORDİNASYON İYİ

Güvenlik birimleri ile yargı arasında bir sorun olmadığını dile getiren Atalay, "İçişleri'yle, Dışişle-ri'yle, Adaleti'yle, MİT'iyle, Genelkurmay'ıyla kurumlar arasında çok iyi bir koordinasyon var. Gelişen bazı olaylar o koordinasyonu asla zedelemez. Biz ona da izin vermeyiz. Kurumlarımız arasında işbirliği çok verimli bir şekilde devam ediyor" dedi.

 Atalay, yargı, polis ve MİT arasındaki KCK krizine de değinerek, "Ufak tefek tabii şeyler oldu bir miktar ama onları da tamir edici şu anda hızlı adımlar atılıyor. Yani terörle ilgili olarak özellikle ifade edeyim, kurumlarımız arasında en küçük bir motivasyon kaybı veya koordinasyonsuzluk söz konusu değil" dedi.

"MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın morali bozuk mu sorusu" üzerine ise Atalay şunları söyledi:

HEPİMİZ DESTEK VERDİK

"Hayır. Şu anda bütün arkadaşlarımızla gayet verimli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hakan Fidan biliyorsunuz benim eski bir çalışma arkadaşım. O'nu Devlet Bakanlığı yaptığım dönemde bürokrasiye kazandıran benim. TİKA'ya getirdik ve TİKA'da 5 yıl birlikte çalıştık. Çok iyi yetişmiş bir arkadaş. Ona yapılan haksızlığı tabii hepimiz biliyoruz. O bir örseleme tabii yaptı orada. Hepimiz ona destek verdik ve yine destek veriyoruz. Hiç moral bozacak bir şey olarak da görmüyoruz."

İçimize sinmeyen gelişmeler olabiliyor

 AK Parti'nin demokratikleşme konusunda ciddi adımlar attığına dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Atalay zaman zaman içlerine sinmeyen gelişmeler olabildiğini söyledi. Kanal 7'de gündeme ilişkin soruları cevaplayan Atalay, yargı sürecinin hızlandırılması ve düşünce alanının genişletilmesi konusunda iki ayrı çalışma yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: "Türkiye bu konularda sanki yeni düşünce özgürlüğü ile ilgili çalışma yapıyormuş gibi algılanıyor bazen. Türkiye, bu konularda çok adım attı. Yani maalesef, belki bizlerin de bireysel olarak çok fazla onaylamadığımız veyahut içimize sinmeyen bazı gelişmeler oluyor. Bazı uygulamalar oluyor. Bunlar tabii sanki bütün bu olumlu şeyleri de lekeliyor. Veyahut da imajını zedeliyor. Keşke onlar da olmazsa."

 Tutuklu gazetecilerin hatırlatılması üzerine ise Atalay "Yani o tür şeylerin de zaman içinde çözüleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Atalay küçük küçük bazı olumsuz örnekler olduğunu, bunlara da 'iyi de oldu zaten' demediklerine dikkat çekti.

Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle burada tabii basın kesiminde bu konuda işte şikayetler var, beklenti var, yurt dışına taşan bu konuda tereddütler var. Onları da gidermek istiyoruz."

AK PARTİ DEVRİMCİ

"Bütün çabamız demokrasinin genişletilmesi ve geri dönülemeyecek şekilde takip edilmesi. Demokrasi, 'bir noktaya geldi. Artık tamamlandı' diyebileceğimiz bir şey değil. Yeni teknoloji, yeni anlayış, yeni gelişmeler var. Demokrasi ile ilgili aksamalar olabilir. Yeni düzenlemelere gerek duyulabilir. Bu ruhun taze tutulması gerekiyor. AK Parti'nin temel misyonu içinde biz reformist, değişimci, ondan da öte biz devrimci bir partiyiz."

yenişafak

Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,382 µs