En Sıcak Konular

'Avrupa'yı ele geçirmek istemiyoruz'

11 Mart 2012 21:40 tsi
'Avrupa'yı ele geçirmek istemiyoruz' Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, ''Avrupa'yı egemenliğimiz altına almak gibi niyetimiz yok'' dedi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'nın ne Yunanistan'ı ne de Avrupa'yı egemenliği altına almak gibi bir düşüncesi bulunmadığını söyledi.

Atina'da yayımlanan haftalık To Vima gazetesine demeç veren Schaeuble, ''Brüksel'de ve diğer AB üyesi ülkelerde Almanya'nın, Avrupa'yı egemenliği altına almayı amaçladığı konusunda belirgin bir korku bulunduğuna'' ilişkin bir soru üzerine, Almanya'nın böye bir niyeti olmadığını ifade ederek, ''Avronun istikrarı büyük oranda Almanya'ya ve Alman halkının bu konuda ne istediğine bağlı. Ancak, bundan Almanya'nın böyle bir niyeti bulunduğu sonucunu çıkarmak anlamsızlık. Almanya'nın, ne böyle bir egemenlik kurma niyeti, ne de gücü var. Yunanistan'ı, avroya dahil olmaya kimse zorlamadı. Ne de İtalya buna mecbur edildi'' dedi.

Schaeuble, Almanya'nın, Yunanistan'ın kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla, Atina'ya vergi uzmanları göndermek dahil istenilen her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu belirterek, ''Yunanistan, yapılanların kendi çıkarına olduğunu anlamalı. Biz, istenilen her şeyi yapmaya hazırız. Ancak bu konuda sıkıcı da olmak istemiyoruz. Kimsenin, Yunanistan'ı egemenliğimiz altına almak istediğimizi düşünmesini istemiyoruz'' diye konuştu.

Alman Maliye Bakanı Schaeuble, Yunanistan ile ilgili Brüksel'de alınan kararların, alınabilecek en iyi kararlar olduğunu ancak yüzde yüz başarıya ulaşacağının kesin olmadığını belirtti.

Schaeuble, Yunanistan'ın üçüncü bir yardım paketine ihtiyacı olup olmayacağı konusuyla ilgili bir soru üzerine de Yunanistan'ın borcunun sürdürülebilirliği düşüncesinin, Troyka'nın, borcun 2020 yılında gayri safi milli hasılanın yüzde 120,5'ine düşeceği öngörüsüne dayandığını ifade ederek, ''PSI uygulaması, Yunanistan'ın üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmesiyle tamamlanacak. O zamana kadar da Yunanistan'ın üçüncü bir yardım paketine ihtiyacı olacağı ihtimalini yok sayamaz. Ancak şimdi, bunu konuşmanın zamanı değil. Şimdi, Yunanistan'ın yükümlülüklerini yerine getirme zamanıdır'' diye konuştu.

Bu arada, Yunan basınında çıkan haberlerde, AB'nin, Atina'da çeşitli bakanlıklara yeni denetçiler yerleştirilmesini kararlaştırdığı bildirildi.

Atina'da yayımlanan haftalık Real News gazetesi, Avrupa Komisyonu'nun daha önce Atina'ya konuşlandırdığı denetim heyetinin ''Task Force'' başkanı Horst Raihenbah'ın önerisi üzerine pazartesi günü Atina'ya gelmesi beklenen yeni denetçilerin çeşitli bakanlıklara yerleştirileceğini duyurdu.

Real News, AB'nin talimatıyla Raihenbah'ın Atina'da yeni bir ''hükümet'' oluşturma hazırlığı içinde bulunduğunu belirttiği haberinde, Atina'ya gönderilen Hollandalı, Avusturyalı, İsveçli ve Fransız denetçilerin Alman denetçilerle işbirliği halinde devletin vergi tahsilatını üstlenerek, sağlık, kamu idaresi, yerel yönetim ve kadastro ile ilgili reformları uygulayacaklarını öne sürdü.



Bu haber 1,128 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,524 µs