En Sıcak Konular

Uzan: Burun farkıyla ikinci partiyiz

26 Haziran 2007 10:39 tsi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, NTV'de katıldığı programda iddialı açıklamalarda bulundu

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, NTV’de katıldığı programda habercilerin sorularını yanıtladı. Partisinin güçlü bir kadrosu olduğunu savunun Uzan, “Ben iş hayatından geliyorum. Benimle değişik zamanlarda çalışan insanlar var. Ben bu insanların becerilerine güveniyorum. Bu insanlar kamuoyunun önünde öne çıkmamış olabilirler ama alanlarında çok değerli insanlar” dedi.

GP’nin aday listesindeki birçok ismin dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanmalarına ilişkin olarak “Hukukta bir insan suçluluğu ispat edilene kadar suçsuzdur” diyen Uzan, bu isimlerin kendisi ile birlikte “siyasi lince uğramış” insanlar olduğunu iddia etti. Uzan, “İbrahim Tatlıses’i nasıl ikna ettiniz?” sorusuna ise “İbrahim Bey Türkiye’de ezilenlerin sembolü. Biz ezilenlerin yanında politika yapıyoruz” yanıtını verdi.

BAŞBAKAN’A HODRİ MEYDAN: Uzan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik “Biri meydanlarda dolaşıyor, babası kardeşi dışarda dolaşıyor” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Tayyip Erdoğan siyaseten belden aşağı vurmakta usta bir isim. Ben gıyabında birşey söylemek istemiyorum. Buyursun gelsin istediği TV programında bu konuları milletimizin önünde tartışalım. Ben buyrun Tayyip Bey, hodri meydan diyorum.”

BİR KURŞUNA YÜZ KURŞUN: İktidara gelmeleri halinde izleyecekleri Kuzey Irak politikasını anlatan Uzan, TSK’yla uyumlu bir hükümetin terörü bitireceğini savundu. Uzan, “İsrail her gün terörle mücadele ediyor. Dişe diş göze göz. Benim topraklarıma bir terör saldırısı oluyorsa ben seni sorumlu tutarım. Aynı politika Türkiye için de geçerlidir. O topraklardan Türkiye topraklarına bir kurşun sıkılıyorsa yüz kurşun sıkarız. Kararlıktan bahsettiğim budur” dedi. Türkiye’de Kürt sorunu değil, Güneydoğu ve terör sorunu olduğunu savunan Uzan, “Terörü yüzde 100 yok edemezsiniz ama yüzde 99 yok edebilirsiniz” dedi.

AKP VE DTP’YLE ASLA: AKP’yle ve DTP’yle asla koalisyon yapmayacaklarını kaydeden Uzan, CHP, MHP ve diğer partilerle ise asgari müştereklerle koalisyona evet diyeceklerini kaydetti.

İKİNCİ PARTİ OLABİLİRİZ: Partisinin baraj sorunu olmadığını savunan Uzan, “Tüm anketlerde barajın oldukça üstünde çıkıyoruz. İnanıyorum ki burun farkıyla 2. parti olabiliriz” dedi.

MAZOT 1 YTL OLACAK: Mazotun litresini 1 YTL’ye indireceklerini tekrarlayan Uzan, “Söylem ve taklit kolaydır. Yapmak bizim işimizdir” diye konuştu.

ÖSS KALDIRILACAK: Ailelerin dershanelere yılda 7 milyar YTL harcadıklarını belirten Uzan, bu kaynağın yeni üniversitelere ayrılması durumunda ÖSS’nin kaldırılacağını ve isteyen öğrencinin istediği branşta üniversiteye gidebileceğini söyledi.

YANITSIZ SORU: Uzan, “Neyle geçirniyorsunuz?” sorusuna “Yargı süreci devam eden konular olduğu için onu müsade ederseniz söylememeyim” yanıtını verdi.

BİR PASAPORTUM VAR: Uzan, “Birkaç pasaportunuz oldunuz söyleniyor?” sorusuna “Benim bir tane pasaportum var” diye yanıt verdi.

LİSEYE OTOBÜSLE GİTTİM: Uzan, “Siz temsil ettiğiniz kesimin duygularını nasıl anlıyorsunuz? Mesela hiç belediye otobüsüne bindiniz mi?” sorusuna “Lise yıllarında Alman lisesine giderken belediye otobüsüne biniyorduk” yanıtını verdi.

 



Bu haber 199 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,838 µs