En Sıcak Konular

''AB'den aynı hassasiyeti bekliyoruz''

11 Mart 2012 12:46 tsi
Egemen Bağış, Avrupa Terör Kurbanları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, terör kurbanlarını anarak 8 yıldır örnek bir sorumluluk gösteren Avrupa Birliği'nin, aynı hassasiyeti AB ile üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'nin PKK ile mücadelesinde de göstermesini beklediklerini bildirdi.
 
Bakan Bağış, Avrupa Terör Kurbanları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Avrupa Birliği tarafından her yıl Terör Kurbanları Günü olarak anılan ve 2004 Madrid saldırılarının da 8. yıldönümü olan bu önemli günde bir kez daha terörü lanetliyoruz" ifadesini kullandı.
 
Madrid saldırılarının da terörün dili, dini, ırkı olmadığını gösterdiğini ifade eden Bağış, terörün insanlığın ortak meselesi olduğunu ve bütün insanlığı tehdit ettiğini belirterek, "Dünya ile birlikte terörün de küreselleştiği bir süreçte terörle mücadelede işbirliğini de küreselleştirmenin artık bir zaruret haline geldiğini" vurguladı.
 
Bağış, yaklaşık 40 yıldır terör örgütü PKK ile mücadele eden bir ülke olarak Türkiye'nin her zaman terörle mücadelede işbirliği noktasında öncü ülkelerden biri olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:
 
"Biz 'senin teröristin iyi, benimki kötü' gibi bir yaklaşımı asla kabul etmeyiz. 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' gibi bir anlayışı ahlaki bulmadığımız gibi tamamen reddederiz. Bir kişinin bile güvende olmadığı bir dünyada hiç kimse güvende değil demektir. O yüzden terörle mücadelede uluslararası işbirliğine her zamankinden daha fazla sahip çıkılmalı, terörle mücadele edilirken terör zeminini de tamamen ortadan kaldıracak köklü ve eş zamanlı adımlar daha fazla geciktirilmeksizin hayata geçirilmelidir."
 
Avrupa Birliği'nin terör kurbanlarını hatırlarken, medyada terör örgütüne ait unsurların sıklıkla yer aldığını ifade etmesi, buna mukabil terör mağdurlarına yer verilmemesinden şikayet etmesinin son derece manidar olduğunu belirten Bağış, "Terör propagandası yaptığı ve terör örgütü tarafından finanse edildiği artık mahkeme kararıyla tescillenmiş televizyon kanallarının halen Avrupa Birliği ülkelerinde faaliyet göstermesi bu konuda Birliğin samimiyetinin ve güvenilirliğinin sorgulanmasına yol açıyor. Unutmamak gerekir ki terör örgütü PKK Türkiye'de masum halka silah doğrulturken, yurt dışında da Avrupa gençliğine uyuşturucu silahını doğrultmuş durumdadır" ifadelerini kullandı.
 
Bakan Bağış mesajında şöyle devam etti:
 
"O yüzden bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyoruz ki Londra'nın güvenliği, Paris'in, Berlin'in, Roma'nın ve hatta Washington'un güvenliği Hakkâri'den başlar. Türkiye'nin PKK ile mücadelesine yeterli desteği vermeyip bunun üzerine bir de kendi ülkelerinde bu terör örgütüne güvenilir liman sağlayan ülkeler unutmasınlar ki bizatihi bu belanın hedefindedirler. Terör kurbanlarını anarak 8 yıldır örnek bir sorumluluk gösteren Avrupa Birliği'nin, aynı hassasiyeti AB ile üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'nin PKK ile mücadelesinde de göstermesini bekliyoruz" dedi.
 
Bağış, bu vesile ile bütün şehitleri de rahmetle anarak, gazileri, şehit ve gazi yakınlarını da minnetle selamladığını kaydetti.

trthaber


Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,638 µs