En Sıcak Konular

5 partili meclisin hükümet tablosu nasıl olur?

26 Haziran 2007 10:25 tsi
5 partili meclisin hükümet tablosu nasıl olur? SONAR'ın yaptığı ankette 22 Temmuz seçimlerinde 5 partinin yüzde 10'luk barajı aşacağı sonucuna ulaşıldı. SONAR Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı da, seçimin ardından oluşacak Meclis tablosu konusunda açıklama da bulundu.

SONAR yaptığı son ankette 22 Temmuz seçimlerinde 5 partinin yüzde 10’luk barajı aşacağı sonucuna ulaşırken SONAR Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı da, seçimin ardından oluşacak Meclis tablosu konusunda “bağımsız destekli AKP hükümeti kurulur” değerlendirmesinde bulundu.

Meclis’e 5 parti girse bile AKP’nin 275-280 arasında milletvekili çıkaracağı ve bağımsız adaylardan alacağı destekle güvenoyunu alabileceği tahmininde bulunan Bayrakçı, bağımsız adaylarla seçime giren DTP’nin ise 27-28 milletvekili çıkarabileceğini söyledi. Bayrakçı, bağımsız adaylar arasında ise Rize bağımsız adayı eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu’na şans tanıdı.

SONAR’ın yaptığı seçim anketine göre 22 Temmuz’da 5 partili bir Meclis oluşuyor. 12-20 Haziran tarihleri arasında 30 il, 20 ilçe ve 40 köyde 3045 denek üzerinde yapılan araştırmaya göre, yüzde 10’luk seçim barajını AKP, CHP, MHP, Genç Parti ve Demokrat Parti aşabiliyor. Araştırmaya göre, kararsız oyların eşit dağıtılmasıyla birlikte de AKP’nin oy oranı yüzde 40.05, CHP’nin 20.03, MHP 12.20, GP 11.02, DP’nin ise yüzde 11.02’yi buluyor.

Araştırma sonuçlarını ve 22 Temmuz sonrası oluşacak meclis tablosunu değerlendiren SONAR Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı, Meclis’e 5 parti girse bile AKP’nin 275-280 arası milletvekili çıkarabileceğini söyledi. Meclis’te güvenoyu rakamının 276 olduğunu hatırlatan Bayrakçı, bağımsız milletvekillerinin desteğiyle AKP’nin yeniden tek başına hükümet kurabileceğini öne sürdü.

BÜTÜN İHTİMALLER AKP İKTİDARINA ÇIKIYOR

Bayrakçı’nın değerlendirmelerine göre, Meclis’e 4 parti girmesi halinde ise AKP’nin milletvekili sayısı 290-295’i bulacak. 3 partili bir Meclis’te de AKP’nin milletvekili sayısı 320 civarında olacak. Bayrakçı, anket çalışmasının en önemli sonucu konusunda ise “AKP, oy oranını artırsa da, anayasa değişikliği için gerekli sayıya hiçbir şekilde ulaşamıyor, 367’yi bulamıyor” değerlendirmesinde bulundu.

DTP 27-28 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIR

Bayrakçı, anket çalışmasına göre, bağımsız adaylarla seçim yarışına katılan DTP’nin de 27-28 milletvekili çıkarabileceği tahmininde bulundu. Bayrakçı, DTP’li bağımsız adayların yanı sıra, Rize Bağımsız Milletvekili adayı Mesut Yılmaz ile Sivas’tan bağımsız aday olarak seçime giren eski BBP Genel Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun Meclis’e girebileceğini kaydetti.

 

 



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs