En Sıcak Konular

AK Parti'yi kapatmak için çalışmış!

11 Mart 2012 09:47 tsi
AK Parti'yi kapatmak için çalışmış! irtica.org sitesi, AK Parti'yi kapatma davasına delil üretmek için çalışmış...

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında hazırlanan iddianamenin ek klasörlerine, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının delilleri arasında yer alan internet sitesi haberleri de girdi. Genelkurmay bünyesinde açılan irtica.org sitesinde üretilen 13 haber, kapatma davasının ek klasörlerinde yer almış.

İnternet Andıcı davası kapsamında tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında hazırlanan iddianamenin ek delil klasörlerinde, kara propaganda sitelerinde yer alan ve AK Parti hakkında açılan kapatma davasına giren haberler detaylarıyla sıralandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın talebi üzerine kapatma davasına giren gazete ve internet sitelerinde yer alan haberler, Genelkurmay bünyesinde açılan irtica.org isimli sitedeki haberlerle karşılaştırıldı. Hangi haberin dava dosyasındaki hangi klasöre girdiğine kadar tespit yapıldı.

Örneğin irtica.org sitesinde 'Apronda namaz şovu' başlığıyla yayınlanan haber, AKP kapatma davası iddianamesinin 14 No'lu ek klasörünün 94'üncü dizininde yer alıyor. Yine 'Cami önünde cihat çağrısı' başlığıyla aynı internet sitesinde yayınlanan haber, kapatma davasında 14 No'lu ek klasörün 152'nci dizininde delil olarak girmiş. Ek klasörlere giren fezlekelerde yer alan bilgilere göre, irtica.org isimli kara propaganda sitesinde üretilen 13 haberin doğrudan kapatma davası ek klasörlerine girdiği, 8 tane de benzer nitelikli haber yer aldığı tespit edilmiş.

İnternet Andıcı davasında tutuklu yargılanan emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında hazırlanan 39 sayfalık iddianamenin ek delil klasörlerinde, kara propaganda sitelerinde yayınlanan AK Parti aleyhindeki 80 haber de delil olarak yer aldı. Genelkurmay tarafından kurulan psikolojik harekât sitelerinin yayında olduğu dönemde yapılan araştırmada, sadece irtica.org ve turkatak.gen.tr isimli adreslerde hükümet aleyhine tahkir, tezyif ve tahrik edici nitelikte 80'in üzerinde haber tespit edildi. Sitelerin faaliyette olduğu dönemlerde ne tür yayınlar yapıldığını tespit etmek isteyen savcılık, arşiv sitelerinin yardımıyla yayından kaldırılan bazı kayıtlara da ulaştı.

Bu kayıtlar üzerinden yapılan incelemelerde irtica.org ve turkatak.gen.tr isimli internet sitelerinde AK Parti aleyhine tahkir, tezyif ve tahrik edici nitelikte haber içeriklerinin bulunduğu görüldü. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, söz konusu sitelerde hükümet aleyhine hakaret içerikli yayınlar yapıldığı belirtiliyor. irtica.org adlı internet sitesi ile iktidar partisi aleyhine açılan kapatma davasına giren bazı haberlerin başlıklarından bir kısmı şöyle:

"Apronda namaz şovu, Kız yurdunda zikir sesleri, Fatih Camisi'nde laiklik karşıtı gösteri, Cami önünde cihat çağrısı, Türban ve Çankaya, Türkiye'nin yeni fetret dönemi, AKP ilahiyatçılara çalıştı, AKP'den Gülen savunması, TRT'de irtica hortladı, AKP'de Yimpaş paniği, AKP'nin türban planı çalıştı, AKP'li vekil Adnan hocanın kitabını dağıttı, İşte AKP'nin meclisi, AKP'de kadına yer yok, AKP'lilerden türban adımı, Yargı kuşatmada, AKP'de tedirgin bekleyiş, Tarikatçı vekil istemiyoruz, Hizbullah ve Nakşibendî AKP'ye oy verdi, Türban seçimde ağır bastı, Cemaatin AKP baskısı, AB'den AKP'ye uyarı, Laiklik endişesi AKP kaynaklı, AKP türbana dolandı, Biz kadınlar korkuyoruz Sayın Başbakan, Yasağı AKP'nin başhekimleri deldi, AKP laik sistemi dilim dilim doğruyor, AKP ekonominin üstünü türbanla örtüyor, Türban kamuya yerleşiyor, TRT de AK Parti medyasında, AKP'ye hukuk ve laiklik dersi, Türbanlı ekonomi, AKP yumuşakça İslamlaştırıyor.

Kaos ortamı oluşturmaya yönelik haberler

İddianamede, ülkede kaos ortamı oluşturmak ve halkı yürütme organına karşı tahrik etmek için Türkiye'de irtica tehdidi olduğu yönünde kışkırtmak amacıyla verilen haber başlıkları olarak da şunlar gösteriliyor: "Trene mescit istedi, Kurban derileri tarikatlara gitti, Genelkurmay'ın sabrı taştı, Türkiye'de irtica var, Çankaya'ya imam istemiyoruz, Adım adım irticai yaşama doğru, İrticai faaliyet yok mu hadi oradan!, Laik rejim düşmanları, Laikliğin altı oyulurken, İrtica devletin içine sızıyor, Türkiye'de siyasal İslam güçleniyor, Laik endişe haksız değil, Sıra sarığa gelecek, Otobüste namaz baskısı."

zaman

Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    18,377 µs