En Sıcak Konular

ABD ordusunun gölgesindeki Irak misyonerleri

26 Haziran 2007 10:18 tsi
ABD ordusunun gölgesindeki Irak misyonerleri Bush'u bağlı bulunduğu kilise Irak’ın ve bütün Ortadoğu’nun Hıristiyanlaştırılması için Irak’taki misyonerlik faaliyetlerini Amerikan ordusunun gölgesinde artırdı.

Amerikalı radikal Hıristiyanlar Irak"ın ve bütün Ortadoğu"nun Hıristiyanlaştırılması için Irak"taki misyonerlik faaliyetlerini Amerikan ordusunun gölgesinde sürdürüyorlar. ABD Başkanı George W. Bush"un da destek verdiği Baptist Covention isimli radikal Hıristiyanlardan oluşan cemaat üyelerinin sayısı ABD"de 16 milyon civarında bulunuyor. Bush"un Başkanlık seçiminde tam destek vererek ABD"ye başkan olmasını sağlayan cemaatin Amerika"da 40 bin kilisesi bulunuyor.

Alman ARD Televizyonu"nda yayınlanan "Panorama" adlı programda yayınlanan ve de internette dolaşımda olan haber videosunda söz konusu Cemaat faaliyet alanı olarak bütün dünyayı görüyor ve hedef olarak da dünyadaki bütün insanları Hıristiyanlaştırmayı hedefliyor.

Irak savaşını ve Amerikan birliklerince Irak"ın işgalini hedefleri doğrultusunda büyük bir şans olarak gören radikal Hıristiyan cemaati bütün Ortadoğu"yu Hıristiyanlaştırma hedefi kapsamında Irak"ı bir üs olarak seçmiş durumda bulunuyor. Cemaat üyeleri başka dinlere ve mensuplarına karşı son derce fanatik bir düşmanlık ve kin duygularıyla hareket ediyorlar. Baptist Convention"a bağlı kiliselerde yapılan vaazlarda ve üyelerle yapılan röportajlarda bu durum bütün çıplaklığıyla görülüyor. Cemaat mensupları kendi dinleri dışındaki bütün diğer dinleri "yanlış" ve "sahte" olarak tanımlıyorlar. Özellikle İslam düşmanlığı gruba mensup kişiler arasında son derce yaygın. Müslümanları bir "yalan"a inanmakla itham ediyorlar ve Allah"ı "sahte ilah" olarak tanımlıyorlar. Ayrıca Irak"taki savaşı da "bir din savaşı" olarak görüyorlar.

 

Bush'u tanrı seçti iddiası

Cemaat üyeleri arasında Amerikan ordusunun üst düzey generalleri de bulunuyor. Bunlardan birisi de General William Boykin. General Boykin geçtiğimiz yıllarda medyaya da yansıyan kilise konuşmalarında "George W. Bush"un Amerikan halkı tarafından değil "Tanrı" tarafından seçildiğini söylemiş ve "bizim "Tanrımız" onlarınkinden daha büyüktür" demiş ve "senin tanrın "sahte" tanrı diyerek İslam"a yönelik hakaret içerikli görüşler sarfetmişti.

Bu cemaat, Başkan Bush"un Irak savaşı öncesinde açıkladığı gibi Irak Savaşı"nı bir Haçlı Seferi olarak görüyor ve Hıristiyanlık uğruna şehit olmayı en yüce değer olarak üyelerine benimsetiyor. Grup üyeleri bütün dünyaya yayılarak yaptıkları misyonerlik faaliyetlerini Irak Savaşı ile birlikte Müslüman Irak halkına karşı daha da yoğunlaştırmış durumda bulunuyorlar.

İnsani yardım adı altında Hıristiyanlaştırma çabaları

Özellikle fakir, yardıma muhtaç Irak halkına yardım bahanesiyle Hıristiyanlık propagandasını sürdüren radikal Hıristiyan grup üyeleri Irak"ta birçok gizli kilise açmış durumda bulunuyorlar. Buralarda birçok misyoner gerek insani yardım bahanesiyle, gerekse de turist kılığıyla halkın arasına karışıp cemaatleri için eleman kazanıyorlar.

Irak"taki işgalci Amerikan ordusunun tam desteğini de alan misyoner grubunun faaliyetleri milyonlarca dolarlık bütçeye sahip Voice of the Martyrs (Şehitlerin Sesi) adlı organizasyonla gerçekleştiriliyor. Bu bağlamda yiyecek yardımlarıyla birlikte on binlerce İncil dağıtımı yapılırken, bunun yanında çocuklar için Arapça olarak hazırlanmış "Çocuk İncili" vb birçok propaganda faaliyeti kapsamında kitap ve broşürlerle çalışmalarını son derce organize olmuş şekilde sürdürüyorlar.

Voice of the Martyrs"in (Şehitlerin Sesi) başında Tom White adlı bir Baptist bulunuyor. Bu misyoner grubunun yanında onlarca başka misyoner grubu da Irak"ta faaliyette bulunuyor. Bununla ilgili yüzlerce propaganda videosu internette yayınlanıyor.

dünya bülteni



Bu haber 273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,604 µs