En Sıcak Konular

Diplomasi koridorları hareketlendi

10 Mart 2012 13:38 tsi
Diplomasi koridorları hareketlendi BM'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan ile Suriye Devlet Başkanı Esad arasındaki kritik görüşme yapıldı. Aynı saatlerde, Kahire'de de Arap Birliği toplantısı yapıldı.



Suriye'nin başkenti Şam'a giden Birleşmiş Milletler-Arap Birliği ortak özel temsilcisi Kofi Annan, Devlet Başkanı Beşşar Esed tarafından kabul edildi.

Suriye devlet televizyonunda yer alan haberde, Kofi Annan'ın, Esed ile görüştüğü belirtildi. Eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri olan Kofi Annan'ı, Şam havaalanında Suriye Dışişleri Bakanı Faisal Mikdad karşıladı.

Annan'ın Esad'la görüşeceği BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından açıklandı. Annan ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'yle telekonferans görüşmesi yapan Ban, "Üçümüzün de kaygıları, öncelikleri ve yaklaşımı aynı" dedi.

Genel Sekreter, "Önceliğimiz ordu ve muhalelet güçleri kaynaklı şiddeti durdurmak. Kofi Annan'dan tarafları acilen ateşkese çağırmalarını istedim." dedi. Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya gelmesi planlanan Annan'ın, bazı bölge ülkelerini ziyaret için yarın Suriye'den ayrılması bekleniyor.

KAHİRE'DE DE TOPLANTI VAR

Diğer taraftan Suriye'yi ilgilendiren önemli bir toplantı da Mısır'da yapılıyor. Arap Birliği Dışişleri Bakanları yıllık olağan toplantısı Mısır'ın başkenti Kahire'de başladı. Rusya Dışişleri Bakanı'nın da katıldığı toplantıda hedef Moskova'yı Suriye konusunda ikna etmek.

Arap Birliği Genel Merkezi'nde yapılan toplantıya dönem başkanı olan Katar başkanlık ediyor. Arap Dışişleri Bakanları toplantısı Suriye'de yasanan gelişmelerden dolayı önem taşıyor. Daha önceki olağanüstü toplantılarında, Suriye hakkında değişik kararlar alan Arap Birliği, bu kez diplomatik çözüm üzerinde dururken insani yardımların Suriye'ye ulaştırılmasını ise birinci öncelik olarak kabul ediyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad bin Casım, Suriye'nin bugüne kadar kendisine önerilen teklifleri uygulamadığını ve akan kanı durduramadığını belirtti.



Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,189 µs