En Sıcak Konular

Gökçek: Kılıçdaroğlu bizim içim bir nimet

10 Mart 2012 00:00 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Hissiyatım nefsim diyor ki sayın Kılıçdaroğlu kaybetsin genel başkanlıktan gitsin, ama aklım diyor ki hep orada kalsın. Çünkü Kılıçdaroğlu bizim için bir nimet, bu kadar defolu bir lider CHP içinde Kılı

Uşak'ta yerel bir televizyon kanalının, ''2011 Yılının En başarılıları Ödül töreni''ne katılmak üzere bu kente gelen Gökçek, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle görüştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sorulan bir soruya cevap veren Gökçek, ''Kılıçdaroğlu bizim için bir şans'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir televizyon programında karşılaşmak istediğini belirten Gökçek, şöyle devam etti:

''Bu aralar Ankara'da sayın Kılıçdaroğlu ile uğraşıyoruz. Beni televizyonlarda tanımadığını söylüyordu, ancak dün bir televizyon kanalında beni hatırlamış. Umarım bir gün televizyonda karşılaşırız. Hepinizin malumu geçenlerde CHP'nin kurultayı vardı. Kurultay sonrası hissiyatım, nefsim diyor ki sayın Kılıçdaroğlu kaybetsin genel başkanlıktan gitsin, ama aklım diyor ki hep orada kalsın. Çünkü Kılıçdaroğlu bizim için bir nimet. Ben artık CHP'de Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum. Bu kadar defolu bir lider CHP içinde ancak Kılıçdaroğlu olur. Bu da bizim şansımız.

Kılıçdaroğlu bu aralar parti içinde ne kadar Tuncelili varsa sağa sola getirmekle meşgul. CHP'yi 'Tunceliler partisi' haline getiriyor. Partiyi yok ediyor. Tabii bu bizim avantajımız. Geçen gün twitter'da bir fıkra ile karşılaştım. Fıkrada diyor ki 'Sayın Başbakan bir gazeteye beyanat vermiş ve demiş ki (biz mesafeleri kısalttık). Hemen götürmüşler Kılıçdaroğlu'na yetiştirmişler. Kılıçdaroğlu demiş ki (o da bir şey mi bizimkiler her akşam kafayı çekiyor, dünyanın etrafını dört kez dolaşıyor) demiş'. Tabii bu, fıkra. Geçenlerde bir gazeteye demeç veren Kılıçdaroğlu, kendi milletvekillerine (bu kadar meyhaneye gitmeyin) demiş, (madem gidiyorsunuz bari hepiniz aynı meyhaneye gitmeyin). Bunu söyleyen Kılıçdaroğlu. Biz bunu söylesek hakaret sayarlar. Ancak kendileri bunu söylüyor.''

-''Ankaragücü için yapılacak bir şey yok''-

Partililerin Ankaragücü ile ilgili sorusu üzerine, Ankaragücü'nün ligdeki durumuna çok üzüldüğünü vurgulayan Gökçek, bu kulüp için yapılacak bir şeyin kalmadığını söyledi.

Ankaragücü'nü 1994 yılında almaya çalıştığını dile getiren Gökçek, ''Ankaragücü'nü alıp şampiyon yapmayı istedim. Ama olmadı. Şu an Ankaragücü'nün içinde bulunduğu durum beni çok üzüyor. Bu saatten sonra hiçbir şey yapmamız mümkün değil. 'Ankaragücü tarih oldu' diyebiliriz'' dedi.

Bir dönem daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmak istediğini belirten Gökçek, ''Sayın Başbakan uygun görürse bir dönem daha belediye başkanlığı yapıp, emekliye ayrılmak istiyorum'' dedi.

Daha sonra Egem TV'nin ödül törenine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''2011 Yılının En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı'' ödülünü aldı.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'un de katıldığı törende, Ankara dışında bir ilden ödül almaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Melih Gökçek, şunları kaydetti:

''Bugün aramızda Almanya'dan misafirimiz var. Sayın elçi, biz Türkler Almanya'yı çok severiz. Çocukluğumuzda Alman Mili Takımı'nı tutardık. Ama sayın Merkel'den aynı muhabbeti göremiyoruz ve bekliyoruz. Sayın Alman elçisi, bakın Uşaklılar'dan çıkan alkışı, Almanya'ya lütfen iletin. Biz Sarkozy ve Merkel'i aynı safta tutmak istemiyoruz. Bu vesileyle böyle bir mesaj vermek istedim. Almanya dostluğu ile Türk dostluğunu aynı seviyede görmek istiyoruz.''

''Yılın en başarılı büyükelçisi'' seçilen Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl ise Alman Türk dostluğunun önemine değindi.

zaman


Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,473 µs