En Sıcak Konular

Humus hayalet kente döndü

9 Mart 2012 21:42 tsi
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, cuma namazından sonra yönetim karşıtlarına karşı düzenlenen operasyonlarda çoğunluğu Humus kentinde olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 62'ye yükseldiğini, yüzlerce kişinin yaralandığını duyurdu.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülke genelinde düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesinde çoğunluğu Humus kentinde olmak üzere ölü sayısının 62'ye yükseldiğini, yüzlerce kişinin yaralandığını ve tutuklandığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin, İdlib ve çevresindeki Zebel El Zaviye bölgesinde bazılarını evlerinde olmak üzere toplam 20 kişiyi öldürdüğünü bildiren Örgüt, ordunun bölgedeki köylerden kaçan gençleri tutuklayarak daha sonra idam ettiğini kaydetti.

Bölgedeki halkın askeri operasyonlar yüzünden dışarı çıkmaktan korkuğunu aktaran yerel aktivistler, halkın bazı temel gıda maddelerini bulmakta sıkıntı çektiğini, yaralı ve hastalar için ilaç konusunda aynı durumun söz konusu olduğunu söyledi.

-Humus'un İnşaat semti hayalet kent-

Humus'un İnşaat bölgesinde düzenlenen operasyonlarda onlarca evin büyük hasar gördüğünü, tankların birçok araca zarar verdiğini ve güvenlik güçlerinin bazı araçları yaktığını anlatan yerel aktivistler, halkın operasyonlar yüzünden evlerini terk ettiğini belirtti.

Aktivistler, operasyonlarda kullanılan ağır silahların evlerin duvarlarında büyük delikler açtığını, çok sayıda evin kullanılamaz hale geldiğini ve semtin hayalet kente döndüğünü aktardı.

Halkın Baba Amr'da olduğu gibi kenti terk ettiğini, kentin güvenlik güçlerine kaldığını ifade eden aktivistler, askerlerin terk edilmiş evleri yağmaladığını söyledi.

Başkent Şam'ın Kafr Susa bölgesinde dün öldürülen bir gencin cenazesine binlerce kişi katılırken, güvenlik güçleri de Şam ve çevre semtlerinde düzenlenen gösterilere müdahale etti.

Güvenlik güçlerinin müdahalesinde çok sayıda göstericinin yaralandığı ve tutuklandığı belirtiliyor.

aa





 

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs