En Sıcak Konular

Şehit aileleri için yeni düzenleme

9 Mart 2012 21:37 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehitlik ve şehit aileriyle ilgili yeni yasal düzenleme çalışması yapıldığını belirterek, "Amacımız 18 Mart tarihinden önce bu taslak çalışmasını Başbakanımıza iletmek. 19 maddelik yasa ile birçok hak verile

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek, dernek yöneticilerinden sorunlar hakkında bilgi aldı.

Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşamanın çok güzel olduğunu, ancak çok ağır bedellerinin bulunduğunu söyledi.

Şehit anne babası olmanın çok ağır bir duygu olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti: "Evlat acısı çok ağır. Bundan sonraki süreçte şehit ailelerine yardımcı olmak boynumuzun borcudur. Gördük ki konuyla ilgili 70'e yakın mevzuat var ve çok karışık. Koordinasyon yaptık ve yaşanan sıkıntılara nasıl çözüm bulabileceğimize yönelik çalışma yaptık. İzmir'de gördüklerimiz genel sorunun bir parçası. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başta olmak üzere bir taslak çalışması yaptık.

Amacımız 18 Mart tarihinden önce bu taslak çalışmasını Başbakanımıza iletmek. 19 maddelik yasayla birçok hak verilecek ve sorun çözülecek. Şehit ailelerine tanınacak ikinci istihdam konusunda yaşanan sorunlar oluyor. Şehit olduğu zaman ilk istihdam hakkı kardeşe veriliyor. Şehidin çocuğu büyüyünce istihdam hakkı olan aileler arasında sorun oluyor. Biz konuyla ilgili yeni yasada düzenleme yapmayı düşündük. Hem evli hem de bekar şehitlerin sayısını çıkardık. Maliyeti belirledik. Çıkan sonucu paylaşacağız."

Operasyon öncesinde ve sonrasında şehit olanların durumuna ilişkin de düzenleme yapmayı planladıklarını dile getiren Şahin, "Hepsini çözüyoruz. Operasyon öncesi ve sonrasında yaşamını yitirenlerin hepsi şehit sayılacak. Bunu çözüyoruz. Muhtaçlık şartı da istemiyoruz. Şunu bilin ki anlattığınız sorunlar üzerinde çalıştık. İnşallah çözüm bulacağız" dedi.

"Şehitler pazarlık konusu olamaz"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise şehit ailelerinin baş tacı olduğunu belirtti.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim'de, "Onlara ölü demeyin, onlar diridir" şeklinde ayet bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bu ülke için canını verenlerin resimleri, ay yıldızlı bayrağı gördüğümüz her yerde var. Şehitlerle ilgili hiçbir konu pazarlık konusu olamaz. Şehitlerle ilgili konular Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına verildi. Sorunların tek elden çözülmesi istendi. Şehitler ve şehit aileleri de sosyal sorumluluk gerektiren bir konu" diye konuştu.

Yıldırım, derneğin, "Kamu yararına dernek" statüsüne alınması yönündeki talebe ilişkin de bunun o kadar zor bir işlem olmadığını, İçişleri Bakanlığına müracaat edilmesi gerektiğini söyledi.

315 şehidin fotoğrafı

İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Alphan ise bakanlar Fatma Şahin ve Binali Yıldırım'ı özellikle dernek binasında ağırlamak istediklerini belirtti.

Alphan, dernek binasının duvarında asılı bulunan 315 şehidin fotoğraflarına işaret ederek, bugün evlatlarının, "Bakın, bakanlarımız, milletvekillerimiz geldi. Anne, babalarımızla konuşuyor, dertlerimizi dinliyor" diyeceğini söyledi.

Şehit aileleri olarak, öncelikle "Şehitlik Kanunu"nun çıkarılmasını, şehit çocukları ve kardeşlerine iş imkanı verilmesi, derneklerinin kamu yararına dernek kapsamına alınmasını ve özel sektörde de şehit yakınlarının çalışmasının sağlanmasını istedi.

Bu arada, ziyaret sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı bir konuyu görüşmek üzere cep telefonundan aradı. Başbakan Erdoğan ile kısa bir süre görüşen Yıldırım, İzmir'deki şehit ailelerinin selamını Başbakan Erdoğan'a iletti.

cnnturk


Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,929 µs