En Sıcak Konular

Arınç, Akif'in Asım'ını ona benzetti

9 Mart 2012 19:08 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Mehmet Akif'in Asım diye önüne koyduğu gençlerle Tevfik Fikret'in Haluk dediği gençler birbirinden farklıdır.''dedi, Erdoğan'ın ismini verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Mehmet Akif'in Asım diye önüne koyduğu gençlerle Tevfik Fikret'in Haluk diye önüne koyduğu gençler birbirinden farklıdır. Akif'in hedefine koyduğu Asım diye gençliğin bugün en güzel şekliyle karşımızdaki örneği Recep Tayyip Erdoğan'dır'' dedi.
 
Arınç, AK Parti Ankara İl Başkanlığınca düzenlenen ''Akif'ten Asım'a'' adlı Mehmet Akif Ersoy'u anma programındaki konuşmasına ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla kadınları kutlayarak başladı.
 
Parlamentoda, Kadınlar Günü ile ilgili konuşmalar yaptıklarını anımsatan Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Mardin'de toplantılara katıldığını ve binden fazla tesisin temelini attığını, açılışını yaptığını söyledi.
 
Arınç, ''Kadınlarımız toplumu doğuranlar, toplumun yarısını teşkil edenler, olmazsa olmazlarımız... Bizim için çok önemli. Bu dünyada birlikte el ele hayırlı hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Hükümetlerimiz döneminde kadına ve aileye yönelik muhteşem hizmetler yaptık'' dedi.
 
-Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin yapılması büyük mutluluk-
 
Arınç, bugün hem Mehmet Akif Ersoy'u hem de onun eşsiz eseri İstiklal Marşı'nın parlamentoda kabul edilişinin yıl dönümünü andıklarını belirtti.
 
İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Parlamento'da kabul edildiğini anımsatan Arınç, ''Türk halkı kadirşinastır, vefakardır. Mehmet Akif'i unutmadı, unutturulmak istendi ama Akif hiç unutulmadı, görüyorsunuz ki onu her vesileyle anıyoruz. Pek çok şey yapıldı ama bir şey yapılmamıştı, onu da AK Parti hükümetlerimiz yaptı. Hükümetimizin Burdur'a, milletvekilliği yaptığı şehre, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yapmasından büyük mutluluk duyuyorum'' diye konuştu.
 
-''Akif büyük bir meşaledir''-
 
Bazı büyük insanların ölümlerinin, hayatlarından daha çok hizmet ettiğini belirten Arınç, şöyle devam etti:
 
''Hayatlarında unutulmuş, unutturulmak istenmiş, cenazesine bile sahip çıkılmamaya çalışılmış, gerici, yobaz hakaretleriyle küçültülmeye çalışılmış, mecburen ülkesinden ayrılarak gittiği ama ölümünden hemen öncesinde dönerek topraklarına bağlılığını ifade eden o güzel insana, 'Araplara kaçtı' diye hakaretler yağdırılmış. Bugün görüyoruz ki Akif, hem yeni yetişen gençlerimizin hem hükümeti yönetenlerimizin hem ilim ve irfan hayatımıza yön verenlerimizin elinde bir büyük meşaledir.
 
Kurban olduğum Allah sen nelere kadirsin ki yıllarca Akif'in fikrine, düşüncesine,suretine bakarak onun iman şairi olarak, İstiklal Marşı şairi olarak ve bugün her kıtasında gönlümüzden taşan ifadelerle bizi kucaklayan o mana iklimine bakarak bir zamanların meşhur suçlamasıyla mürteci yaftası alnına yapıştıranlar, CHP ilk defa kurultayını Mehmet Akif Ersoy'un şiiriyle başlıyor.
 
Kılıçdaroğlu partisinin kurultayında, en güzel ifadesiyle Tayyip Erdoğan'ın söylediği şiirlerini aynen tekrarlıyorsa bu Akif'in büyüklüğündendir, doğruluğundandır, Akif'in güzelliğindendir.''
 
İnancı sebebiyle başını örtenlerin özgürce üniversitelere girmesi gerektiğini söylediklerinde, kendilerine Mehmet Akif Ersoy'u örnek göstererek zulümler yapıldığını kaydeden Arınç, ''Zulmedenler görüyorsunuz ki artık bitmiş ve tükenmiştir. O'nun şiirleriyle kurultaylar açabiliyorlar'' dedi.
 
-''Akif de Nazım Hikmet de Şivan Perver de bizim değerimiz''-
 
Türkiye'de toplumsal barışı kurduklarını, herkesin birbirini kucakladığını, ret, inkar ve asimilasyonun geride kaldığını dile getiren Arınç, şunları kaydetti:
 
''Mehmet Akif de bizim değerimizdir, gönlü ana vatanında kalmış, Anadolu'da bir köyde mezarda yatmayı arzu eden Nazım Hikmet de bizim gönlümüzde yeri var, Şivan Perver de bizim değerimiz.
 
Yıllarca bizi karşı karşıya getiren, silahla, okla kurşun atanlar bugün bu toplumun kardeşliğini gördükçe bir hakikati teslim ediyorlar. AK Parti hükümetleri dönemi, 75 milyonun kardeş olduğu kucaklaştığı dönemdir. Irkı, etnik kökeni ne olursa olsun, müşterek bir tarihten, müşterek kaderden gelen insanların kucaklaştığı dönemdir. Manevi değerlerimizde ne varsa, kültürümüzde ne varsa, dilimizde, edebimizde, ahlakımızda neyi görmüşsek geleneklerimiz bugüne kadar bin yıl nasıl gelmişse, bunları tekrar bütün gönlümüzle kucaklıyoruz. Gün bugündür, Mehmet Akif Ersoy davasında muvaffak olmuştur.''
 
-''Şiirlerinde sosyal hayatı işlerdi''-
 
Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma sürecini anlatan Arınç, Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdıktan sonra milletin malı olarak gördüğü için Safahat'ına koymadığını söyledi.
 
Türkiye Anayasası'nın ilk üç maddesinin değiştirilemez olduğunu anımsatan Arınç, bunların içinde İstiklal Marşı'nın bulunduğunu hatırlattı.
 
Ersoy'un mütevazı, sözüne, ailesine, dostlarına bağlı birisi olduğunu ifade eden Arınç, ''Irkçılığın büyük bir fitne olduğunu bilir, İslam ümmeti olarak, millet olarak bizim hangi ırktan gelirsek gelelim kardeş olduğumuzu ifade eden şiirler yazardı. Hayattayken çok zorlukla karşılaştı ama o münzevi bir hayat yaşamayı temenni etti'' diye konuştu.
 
Ersoy'un şiirlerinden bölümler okuyan Bülent Arınç, O'nun şiirlerinde sosyal hayatı işlediğini kaydetti.
 
-''Asım Akif'in idealindeki gençliktir''

 
Asım'ın Ersoy'un gönlündeki gençlik olduğunu anlatan Arınç, şöyle devam etti:
 
''Türkiye'yi tarihte olduğu gibi yeniden güçlü bir devlet olarak, büyük medeniyetlerin varisi olarak yaşatmak isteyenleri, ilim sahibi, ahlaklı, inançlı, toprağını seven gençleri kastediyor Akif, ona Asım gözüyle bakıyor.
 
Mehmet Akif'in Asım diye önüne koyduğu gençlerle Tevfik Fikret'in Haluk diye önüne koyduğu gençler birbirinden farklıdır. Biz Akif'in Asım diye ortaya koyduğu gençlerimizin ülkemizde yetişmesini, milletimizin hizmetinde koşmasını bekliyoruz. Bugün gençlerimiz elbette Akif'in bu özlemini yerde bırakmayacak ölçüde çok büyük hedeflere varmıştır. Akif'in hedefine koyduğu Asım diye gençliğin, bugün en güzel şekliyle karşımızdaki örneği Recep Tayyip Erdoğan'dır.''
 
-''Bir elinde inancı bir elinde de bilgisayarı...''-
 

Her zaman mazlumun yanında olduklarını ifade eden Arınç, ''Akif'in arzu ettiği Asım gençliği bugün Suriye'de yaşanan olaylara gözyaşı döken gençliktir. Suriye'deki mazlum ve mağdur kardeşlerimize dualarında yer açan, onları hiçbir zaman unutmayan, onların zalimlerin elinden kurtulmak için gecesini gündüzüne katan gençliktir'' diye konuştu.
 
Nesillerin bir elinde inancı bir elinde de bilgisayarıyla en iyi şekilde yetişmesini arzu ettiklerini belirten Arınç, ''Akif'in gözlerinin açık gitmediğine inanacağımız güzel gençliğin, inançlı gençliğin sahibiyiz. Bu ülkede güllerin, sümbüllerin açacağına, kötülüklerin son bulacağına, kardeş kavgası olmayacağına, ele ele hedefe beraber gideceğimize inanıyoruz'' diye konuştu.
 
''Biz büyük millet, büyük devletiz'' diyen Arınç, bu millete büyük düşünmenin ve idealleri uğrunda her zahmete katlanmanın yakıştığını söyledi. Arınç, ''AK Parti hükümetleri döneminde yapılan hizmetler, milletimizin daha mutlu huzurlu yaşaması içindir. Millet bize destek oldukça biz de ona hizmet etmenin şerefini yaşayacağız'' dedi.
 
Konuşmaların ardından Arınç ve eşi Münevver Arınç, AK Parti teşkilatları arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.
 
Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, bazı milletvekilleri belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

aa


Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,087 µs