En Sıcak Konular

Komisyonda ''ihanet'' tartışması

9 Mart 2012 18:56 tsi
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan'ın konuşması sırasında, ''hıyanet'' kelimesini kullanması tartışmaya neden oldu.

Komisyonda, ''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nin 4. maddesi üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, madde üzerinde söz alarak, ''Yeni getirilmeye çalışılan sistem dört dörtlük rezalettir. İçindeki dörtleri de şöyle ifade edilebilir; gaflet, delalet ve hıyanet'' diye konuştu.

Kaptan'ın bu sözlerine AK Parti milletvekilleri, ''Bu itham kabul edilemez'' şeklinde tepki gösterdi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ''sataşma'' gerekçesiyle söz alarak, ''Arkadaşlarımız herşeyi söyleyebilirler ama bunu söyleyemezler. Burada günlerdir müzakere edilen bir teklifle ilgili ihanet kelimesini kullanamazlar. 'İhanet' demek bilerek, isteyerek ülkeyi mahvolmaya götürmektir. Lütfen geri alsın bunu. Bu sadece söyleyeni bağlar'' diye konuştu.

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı da kavramların neyi ifade ettiğini çok iyi bildiklerini ifade etti.

''(Delalet ve hıyanet içinde) sözünü duydum'' diyen Bostancı, şöyle devam etti:

''Bu 'hıyanet' sözünü özür dileyerek geri almalıdır. Uygun bir söz değildir. Bu iktidarı hıyanetle suçlamak beraberinde mütekabil suçlamaları getirir. Sayın Vekil, bu 'hıyanet' sözü kesinlikle kabul edilemez. Uygun değil. Burada, 'ülkenin yöneticileri gaflet, delalet ve hıyanet içinde bulunabilirler' sözünü hatırlamıyor muyuz? Ben bunu anlıyorum.''

Komisyon Başkanı Nabi Avcı da ''Sayın Bostancı'nın sözlerine aynı zamanda başkanlığımız da katılıyor'' dedi.

Bunun üzerine söz alan Kaptan, ''hıyanet'' kelimesini, ''sadakatsizlik'' anlamında kullandığını, başka bir anlam çıkarılmaması gerektiğini söyledi.

Kaptan'ın bu sözlerine AK Parti milletvekilleri yine, ''Bu kabul edilemez bir itham'' diyerek tepki gösterdi. Kaptan'ın, ''Arkadaşlarımız nasıl anlıyorsa öyle anlasınlar'' ifadesini kullanması üzerine AK Parti'li Işık, ''Hemen özür dilesin bu arkadaş. Özür dilemezse ben milletvekili olarak bir hakkımı kullanacağım, hepiniz pişman olacaksınız. Milletvekili ihanetle suçlanamaz'' diye bağırdı.

Tekrar söz alan Kaptan, ''Kastımı aştıysam, sözümü geri alıyorum'' dedi.

-''Provokatör''-

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın, ''Sayın Çakır ve Sayın Işık, divana yakışmayacak şeyler yapıyor'' sözlerine AK Parti'li Işık, ''Ne diyorsun sen ya? Adam 'ihanet' diyecek, ben burada oturacağım öyle mi'' diye bağırarak, tepki gösterdi.

AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır da Işık'a tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'ya, ''sürekli ötüyorsun'' dedi. Çakır, daha sonra söz alarak, ''Alındınsa özür dilerim'' diye yanıt verdi.

AK Parti'li Işık, milletvekili arkadaşları tarafından toplantı salonundan çıkarılırken, kendisine, ''provokatör'' ithamında bulunan CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse'ye, ''Sensin provokatör'' diye bağırdı.

zaman


Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,904 µs