En Sıcak Konular

Veli Küçük'ün avukatı: Gizli tanık ifadeleri yok sayılsın

9 Mart 2012 18:47 tsi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasında taleplerin alınmasına devam edildi.

Tutuklu sanık Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük, gizli tanık dinlenmesinin usule aykırı olduğunu belirtti. Avukut Küçük, "Gizli tanık ifadelerinin yok sayılmasını ve bu ifadelere dayanılarak verilen iki tutuklama dahil tüm kararların geri alınmasını talep ediyoruz." dedi.

Ergenekon ana davasında bugün sanıkların talepleri alındı. Tutuklu sanık Veli küçük'ün avukatı Zeynep Küçük, gizli tanık dinlenmesinin usule aykırı olduğunu iddia etti. Mahkeme tarafından, avukatlara baskı uygulandığını ve konuşma haklarının kısıtlandığını ileri süren Zeynep Küçük, "Bütün bunlara rağmen, gizli tanık dinlenmesindeki usulsüzlük konusunu gündemde tutmaya çalışıyoruz." dedi.

Gizli tanık Poyraz ve gizli tanık 17'nin ifadelerinden sonra, 2 sanık hakkında tutuklama kararı verildiğini hatırlatan Küçük, özellikle gizli tanık Poyraz'ın yalan söylediğini ortaya attı. Bu nedenle, gizli tanık ifadelerinin yok sayılması gerektiğini ifade eden avukat Küçük, gizli tanık ifadeleri nedeniyle verilen tüm kararların mahkeme tarafından geri çekilmesini istedi. Başkan Özese'nin, hangi karar olduğunu sorması üzerine Küçük, "Bu tanık ifadelerinin yok sayılmasını ve bu ifadelere dayanılarak verilen iki tutuklama dahil tüm kararların geri alınmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Avukat Zeynep Küçük, son dinlenen gizli tanıklardan Kıskaç'ın, tutuklu sanık Veli Küçük ile Çamlıca Kız Lisesi'nde görüştüğü iddiasını kabul etmediklerini belirterek, bu görüşmenin yapıldığı iddia edilen tarihte Veli Küçük'ün Gaziantep'te olduğunu, kendisinin de Veli Küçük'ün yanında bulunduğunu öne sürdü. Avukat Küçük, "Mahkemenin hangi tanığa baz istasyonlarına göre soru sorulacağını, hangilerine de bu baz istasyonlarına göre soru sorulmayacağına kim karar veriyor?" diye sordu. Bunun üzerine Başkan Özese de "Mahkemenin yargılama hakkına müdahale edemezsiniz. Siz de buradasınız ve siz de sorabilirsiniz." uyarısında bulundu. Küçük de "Tabii ki sorabilirim. Çok şükür buradayım ve soruyorum. Ya olmasam?" karşılığını verdi.

YILDIRIM: VELİ KÜÇÜK'ÜN AYAK TAKIMINDAN HESAP SORACAĞIM

Tutuklu sanık Osman Yıldırım, "Veli Küçük ve Doğu Perinçek'in ayak takımının yapacağı bütün her şeyin hesabını soracağım" demesi üzerine Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük, Mahkeme Başkanı Özese'ye, "Lütfen müdahale edin." dedi.

Başkan Özese'nin, "Mahkeme huzurunda kimseyi tehdit edemezsiniz" şeklindeki uyarısı üzerine Yıldırım, "Anlaşıldığı gibi bir tehdit yok, mahkeme huzurunda hesap soracağım." ifadesini kullandı. Yıldırım, "Ulusalcılar ile Kemalistler, halkın gaflet, delalet ve hıyanet içinde olduklarını iddia ederek, kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Oysa, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde olanlar kendileridir." şeklinde konuştu.

cihan


Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,288 µs