En Sıcak Konular

Emine Erdoğan: Anneliğin siyaseti yok

9 Mart 2012 17:30 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Küçükçekmece'de iki ayrı bilgi evinin açılışını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Küçükçekmece'de iki ayrı bilgi evinin açılışını yaptı. Açılış konuşmasında, Şırnak'a yaptığı ziyaretten bahseden Erdoğan, "Anneliğin siyaseti ve ideolojisi yok. Evladını kaybetmiş bir annenin acısını en iyi şekilde yine bir anne anlayabilir." dedi.

Küçükçekmece'de bulunan Söğütlüçeşme ve Halkalı Bilgi Evi'nin açılışında konuşan Emine Erdoğan, geçtiğimiz gün Şırnak'ın Uludere ilçesine Bağlı Ortasu Köyü'ne yaptığı ziyarete değindi. Erdoğan, çok anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, acılı ailelerle dertleştiklerini söyledi. "Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Rabbim hiç kimseyi böyle bir acıyla imtihan etmesin." diyen Erdoğan, acıların paylaştıkça azaldığını ve kendilerinin de bu acıyı paylaştıklarını belirtti. Emine Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Uludere'de şunu bir kez daha hissettim. Anneliğin siyaseti ve ideolojisi yok. Evladını kaybetmiş bir annenin acısını en iyi şekilde yine bir anne anlayabilir. Eşini, babasını, ağabey ve kardeşini kaybetmiş bir kadının acısını en iyi şekilde yine bir kadın anlayabilir. Yaşanan acıları dindirecek ve sona erdirecek olanlarında anneler olduğuna inanıyorum. Anneler yüreklerini cesaretle ortaya koyabilir kahramanca seslerini yükseltebilirlerse eminim ki yaşanan acılar son bulacaktır."

Kendi çocukluk yıllarında günümüz çocuklarının sahip olduğu imkanların bulunmadığının altını çizen Erdoğan, "Bizler çocukluğumuzu mahalle kültürü içerisinde tehlikelerden ve sorunlardan uzak güvenli bir şekilde yaşamıştık. Başta büyükşehirlerimiz olmak üzere, çocuklarımız çok çeşitli sorunlarla hatta tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar." şeklinde konuştu.

Bugünün çocukları için eğitim ve eğlence imkanlarıyla birlikte bazı risklerin de arttığına işaret eden Erdoğan, "Yavrularımızı korumak için eve kapatmak tabi ki çözüm değil. Eve kapanan, bilgisayarla vakit geçiren, sokaktan ve arkadaştan uzak kalan çocuk aynı zamanda içine de kapanıyor. Bilgi evleri çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı bu büyük sorunu çok önemli ölçüde çözüme kavuşturuyor. Çocuklar okul dışında kalan saatlerde güvenli kaliteli sağlıklı bir şekilde hem oynuyor hem öğreniyor hem de doya doya eğleniyorlar." dedi.

Aileyi Koruma ve Kadına Karşı Şiddeti Önleme Yasası'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde kabul edilmesine de değinen Erdoğan, yasanın tarihi bir nitelik taşıdığını söyledi. Kadınlara, çocuklara ve aile fertlerine yönelik şiddetin ağır bir şekilde cezalandırılacağını dile getiren Erdoğan, "Şiddete maruz kalanlar devlet tarafından koruma altına alınacak. Devrim niteliğindeki bu düzenleme, hanım kardeşlerimize yönelik insanlık dışı uygulamaların önüne geçecektir. Bütün kadınların bu yasa ile elde etikleri haklarını öğrenmelerini, artık çaresiz olmadıklarını görüp, şiddete 'dur' demelerini özellikle rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

cha



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,365 µs