En Sıcak Konular

CHP'liler yine kavga çıkardı!

9 Mart 2012 17:00 tsi
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, eğitim sistemine ilişkin teklifin görüşülmesi sırasında, milletvekillerinin madde üzerindeki konuşma sürelerini 5 dakikayla sınırlayan önergenin kabul edilmesi üzerine CHP milletvekilleri Komisyon B

Komisyonda,''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nin 4. maddesi üzerinde görüşmelere başlandı.

Teklifin maddeleri üzerinde, konuşma sürelerinin 15 dakikaya uzatılmasına yönelik CHP önergesi kabul edilmedi.

AK Parti tarafından verilen, ''Her madde üzerinde 1 önerge hakkı ve gerekçesinin açıklanması için önerge sahibine de 5 dakika konuşma süresi verilmesine ilişkin'' önerge kabul edildi.

Daha sonra, AK Parti tarafından verilen, ''maddeler üzerinde konuşma sürelerini 5 dakikayla sınırlayan'' diğer önergenin de kabul edilmesi üzerine, CHP milletvekilleri masalara vurmaya başladı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başkanlık Divanına yürüdü. Tanrıkulu, CHP milletvekillerine de ''gelin arkadaşlar'' diye seslendi.

-Divana yürüdüler-

Bunun üzerine, aralarında, Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin de yer aldığı CHP milletvekilleri, Komisyon Başkanı Nabi Avcı'nın bulunduğu divanın önünde toplandı.

Avcı'nın, CHP milletvekillerine, ''Oturun yerinize'' uyarısı üzerine İnce, ''Bunu yaptırmayacağız size. Konuşma sürelerini kısamayacaksınız. Bunun adı faşizm'' diye karşılık verdi.

Bu arada, Divana AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile AK Parti milletvekilleri de geldi. Elitaş, İnce'ye, ''Asıl bunun adı faşizm. Kürsüyü işgal edemezsiniz'' diye bağırdı.

İnce, Avcı'ya hitaben, ''Bunu kabul etmeyebilirsiniz ama 10 dakikalık önergeyi kabul ettiniz. Az önce sizin odanızdaydık, böyle bir şey konuşmadık. Sizin gibi uygar bir insana yakışmıyor. Bunu adı faşizmdir. Bunu 5 dakikaya indiremeyeceksiniz'' diye bağırdı.

Elitaş da Avcı'ya, ''Bu durum komisyon çalışmalarını durdurmak anlamına gelmez. Milletvekilleri demokratik haklarını kürsüyü işgal ederek kullanamaz. Asıl faşizm budur. Sayın Başkan, lütfen görüşmelere devam edin'' dedi.

Bu sözlerin ardından İnce, ''Sayın Başkan, içeride Sayın Ünal, siz ve ben konuştuk. Mutabakata varamayınca Sayın Ünal, 'devam edelim' dedi. Bu ne demektir? Eski sistemden devam edeceğiz demektir'' görüşünü ifade etti.

AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır da ''Burada 75 saat konuşulmuş, 72 saatini CHP'liler konuşmuş'' diye tepki gösterdi.

-''Zorbasın sen''-

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da ''Allah'tan korkun. 12 saat konuştunuz kesintisiz. 15 dakika önergesi ne oluyor'' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İnce, tekrar araya girerek, İçtüzük'te böyle bir uygulamaya izin verilmediğini öne sürerek, ''Size bu süreyi kıstırmayız'' diye bağırdı. Bunun üzerine, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İnce'yi, ''Sesini yükseltme'' diyerek uyardı.

Komisyon Başkanı Avcı da İnce'ye, ''Nezaketimizi acziyet zannetmeyin'' dedi.

Avcı'nın, ''Gerekirse gizli oturum yaparım'' sözlerine CHP milletvekilleri, ''yüreğin varsa yiğitsen yap'' diye karşılık verdi

Bazı CHP milletvekilleri de Avcı'ya, ''Salim Uslu'yu çağırın'' diye seslendi.

AK Parti'li Işık, önergenin öngördüğü uygulamayı kabul etmeyeceklerini tekrarlayan İnce'ye, ''Zorbasın sen'' diye bağırdı.

Tartışmanın sürmesi üzerine Komisyon Başkanı Avcı, toplantıya 20 dakika ara verdi.

ajanslar 

Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    34,584 µs