En Sıcak Konular

Bin Ladin'i eşlerinden biri mi ABD'ye ihbar etti?

9 Mart 2012 15:50 tsi
Bin Ladin'i eşlerinden biri mi ABD'ye ihbar etti? El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in Amerikan özel kuvvetleri tarafından öldürülmesini soruşturan Pakistanlı emekli Tuğgeneral Şevket Kadir, elinde yeterince kanıt olmasa da Bin Ladin'i kıskanç eşlerinden birinin Amerikalılara ihbar etmiş olabileceğini dü

Bin Ladin'in Pakistan'ın kuzeyindeki Abbottabad'daki gizli sığınağında öldürüldüğü Amerikan özel kuvvetlerinin baskınından 10 ay sonra, ABD'nin El Kaide liderinin yerini nasıl tespit ettiğine dair aralarında ihanetin de bulunduğu birçok sebep ileri sürülüyor.

Bu baskını 8 aydır soruşturan emekli Tuğgeneral Kadir, ordudaki üst düzey yetkililerle yakın ilişkileri sayesinde, Bin Ladin'in saklandığı evi Pakistan makamları tarafından Şubat'ta yıkılmadan önce inceleme ve Amerikan operasyonundan sonra tutuklanan eşleri sorgulayan polislerle konuşma imkanı buldu.

Bin Ladin'in 2001 yılından sonra "akli yetersizlik" sıkıntısı çekmeye başladığını ve sağ kolu Eyne El Zevahiri'nin kendisini aşamalı şekilde yönledirmeye başladığını söyleyen Şevket Kadir, Bin Ladin'in 2005'te iki eşi ve aralarında büyük oğlu Halid'in de bulunduğu birçok çocuğuyla El Kaide tarafından yaptırılan eve yerleştiğini, evde toplam 27 kişinin yaşadığını belirtti.

Pakistanlı emekli general Bin Ladin'in evin en üst katında 1999'da evlendiği 29 yaşındaki Yemenli Emel Abdülfettah ile kaldığını ve ikisi Abbottabad'da doğan 5 çocukları bulunduğunu söyleyen Kadir, büyük bir bahçeyle çevrili evde Halid'in annesi Suudi Sihan ve Emel dahil herkesin uyum içinde yaşadığını kaydetti.

Ancak herşeyin 2011 baharında yine Suudi olan Hayriye isimli, Bin Ladin'in 1980'li yıllarda evlendiği eşinin gelmesiyle değiştiğini anlatan Kadir, İran'da 2010 sonuna kadar evhapsinde tutulan ve mülteci durumunda olan bu kadının Afganistan'da El Kaide'ye ait bir kampta aylar geçirdikten sonra Mart 2011'de Abbottabad'a geldiğini belirtti.

Emekli tuğgeneral Şevket, ihanet eden eşin Hayriye olduğuna inandığını söyleyerek, "Hastalık derecesinde kıskançlığıyla tanınan Hayriye birinci kata yerleşti. Emel, Halid'in sürekli Hayriye'ye neden geldiğini ve Usame'den ne istediğini sorduğunu anlattı. O da kocam için son görevimi yerine getirmeliyim diye yanıt veriyormuş. Endişe eden Halid ihanet korkusunu babasına aktarınca, kaderci Bin Ladin de ne olacaksa olsun diyormuş" diye konuştu.

Hayriye'nin evdeyken kimlerle telefonla temas kurduğunun açık olmadığını söyleyen Kadir, ancak Amerikalıların "El Kuveyti" diye bilinen bir kuryeyi izleyerek evi bulduklarını da anımsatıyor.

Şevket Kadir, buna karşılık ABD'nin tüm komplo iddialarını yalanladığını ve Bin Ladin'i kendi imkanlarıyla ele geçirdiğini açıkladığını belirterek, "Yeterince kanıt yok. Bir gün olur mu bilmem, JFK suikasti gibi" diye konuşuyor.

Kaynak: AA



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs