En Sıcak Konular

Babacan: 'Ekonomi büyümenin büyük kısmı Asya'dan'

9 Mart 2012 15:18 tsi
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin Avrupa başta olmak üzere ekonomik büyümenin yavaş olduğu bir bölgede bulunduğunu, dünya ekonomisindeki büyümenin büyük kısmının ise Asya'dan geldiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin Avrupa başta olmak üzere ekonomik büyümenin yavaş olduğu bir bölgede bulunduğunu, dünya ekonomisindeki büyümenin büyük kısmının ise Asya'dan geldiğini söyledi.

Babacan, temasları çerçevesinde gazetecilere yaptığı değerlendirmede, Asya'nın önemli ticaret merkezlerinden ikisinin Hong Kong ve Singapur olduğunu belirterek, bunların aynı zamanda küresel ticaret ve finans merkezleri olduğunu hatırlattı.

İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi olabilmesi açısından temaslarının önem taşıdığına dikkati çeken Babacan, Hong Kong ve Singapur'u İstanbul ile daha yakın çalıştırabilmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Babacan, temasları çerçevesinde Merkez Bankaları ve diğer bankaların ortak çalışmalar yapabilmeleri da bulunabileceği üzerine de görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

Doğrudan yatırımlar konusunu da değinen Babacan, Singapur'un dışarıya yaptığı doğrudan yatırımın 300 milyar dolar civarında olduğunu, Singapur'dan Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlarda da artış bulunduğunu bildirdi.

Babacan, Singapur ve Hong Kong'la ticaretin tüm Asya ile ticaret yapılması anlamına geldiğini belirterek, hem Hong Kong'un hem de Singapur'un finans ve ticaret açısından Asya'nın giriş kapıları olduğunu söyledi. Ali Babacan Türkiye'nin Avrupa başta olmak üzere ekonomik büyümenin yavaş olduğu bir bölgede bulunduğunu, dünya ekonomisindeki büyümenin büyük kısmının ise Asya'dan geldiğini hatırlattı.

İstanbul'un da bölgesinin giriş kapısı olduğunu vurgulayan Babacan, Asya'nın bu önemli kapıları Hong Kong ve Singapur'u birbirine yaklaştırmanın tarafların menfaatine olduğunu vurguladı.

Babacan, Asya seyahatinde üst düzey yetkililerin yanı sıra sivil kuruluş ve iş dünyası ile de bir araya geldiklerini belirterek, görüşmelerin yatırımlar açısından önemine dikkati çekti.

Singapur'un küçük bir ülke olduğunu ve dünyadaki büyükelçilik sayısının sınırlı olduğunu belirten Babacan, Singapur'un Ankara'da bir büyükelçilik açtığını, bu durumun Türkiye'ye verilen önemi gösterdiğini söyledi.

Skytürk

Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs