En Sıcak Konular

Arjantin: İlişkilerimiz Mersin'den gelişecek

9 Mart 2012 14:48 tsi
Arjantin'in Türkiye Büyükelçisi Armando Juan Jose Maffei, Arjantin ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişime çok uygun olduğunu belirterek, bu gelişimin Mersin aracılığıyla gerçekleşeceğini ifade etti.

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneğince (Mersin ASİAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Maffei, Mersin ASİAD'ın "Latin Amerika ile Ticaret" konulu projesi kapsamında, derneğin davetlisi olarak Mersin'e geldi.

Maffei, ASİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle valiliği ziyaret ederek, Vali Yardımcısı Turgut Serimer'den bilgi aldı.

Serimer, her geçen gün gelişerek gücünü daha çok yansıtan Mersin'in, Doğu Akdeniz'de turizm, tarım ve lojistik merkezi olduğunu belirterek, kentin yıldızının, 2013 Akdeniz Oyunları ile daha da parlayacağını söyledi.

Mersin'e geliş amacının buradaki gelişmeleri yakından görmek ve Arjantin ile Türkiye arasındaki ticaretin daha iyi noktalara gelmesi adına çalışmalar yapmak olduğunu vurgulayan Maffei de "Türkiye ile Arjantin arasında çok uzun bir mesafe olmasına rağmen iki ülkenin ticareti bu mesafeleri kapatmıştır" ifadesinde bulundu.

Maffei, Türkiye'den Arjantin'e ticaretle gelen malların yüzde 70'inin Mersin'den gönderildiğini, ülkesindeki birçok şirketin Türkiye'de yatırım yapmak istediğini bildirerek, bu yatırımın merkezinin de Mersin olacağını dile getirdi.

Maffei, mersine yönelik projelerini şöyle anlattı:

"Mersin'e yönelik projelerimizin başında burada bir gıda merkezi açarak iki ülke arasında ürünlerin tanıtımını yapmak ve ticareti hızlandırmak gelmektedir. Burada yapacağımız yatırım neticesinde sadece Türkiye ile sınırlı kalmayarak, ticaret yapılan komşu ülkelere de Mersin'den dağıtım yapacağız. 102 yıldır Arjantin ile Türkiye arasında resmi bir ilişki bulunuyor. Önümüzdeki dönemde yatırımlar neticesinde Mersin'de de bir konsolosluk açmayı planlıyoruz. Mersin çok güzel bir konumda. Buradaki ürün çeşitliliği Arjantin'de de bulunuyor. Temel gıda ürünleri Arjantin'in öncelikli ticari malları arasında yer alıyor. Mersin üzerinden Türkiye'nin sahip olduğu pazarlara açılacağız."

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ve Mersin Serbest Bölge İşleticisi MESBAŞ'ı de ziyaret eden Büyükelçi Maffei, yetkililerden bilgi aldı.

Mersin gezisinin ardından Mersin ASİAD dernek binasında düzenlenen Arjantin Ülke Tanıtım Toplantısı'nda da sunum yapan Büyükelçi Maffei, Arjantin hakkında bilgiler verdi.

Mersin ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlhan da Mersin ASİAD'ın, büyükelçi, ticari ateşe ve yatırımcı işadamlarını davet ederek Mersin'in ve ülkenin tanıtımını yaptığını, işadamlarının yurtdışı ticaretlerini geliştirmesi için imkanlar sağladığını dile getirdi.

aa



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs