En Sıcak Konular

Veli Küçük: Ben kurdum, ben kapattım...

9 Mart 2012 14:13 tsi
Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nı kendisinin kurduğunu ve kendisinin kapattığını söyledi.

Küçük: Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nı Ben Kurdum, Ben Kapattım

JİTEM ile iritbatlı olduğu yönündeki iddiaları reddeden Küçük, "Arif Doğan, JİTEM'i kendisinin kurduğunu söyledi. Neden bir işlem yapamadınız. Çünkü böyle bir yapılanma mevcut değil." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasının bugünkü duruşmasında, Veli Küçük, Muzaffer Tekin ve Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık hazır bulundu. Haklarında duruşmalardan men cezası verilen tutuklu sanıklar Doğu Perinçek, Bedirhan Şinal, Semih Tufan Gülaltay, Özkan Kurt, Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır ile diğer tutuklu sanıklar Oktay Yıldırım, Sevgi Erenerol, Sedat Peker, Mehmet Fikri Karadağ, Mehmet Demirtaş, Muzaffer Şenocak, Hayrettin Ertekin ve Ergun Poyraz duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dünkü oturumda dinlenmesine devam edilen gizli tanık Dilovası'nın, bu oturumda ifadesine ara verilerek sanıklar ile avukatların taleplerinin alınacağını açıkladı. Tutuklu sanıklardan Veli Küçük, kendisinin illegal JİTEM yapılanması ile ilişkilendirildiğini belirterek, iddiaya gösterdiği tepkiyi dile getirdi. Şahsının üzerinden Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedef alındığını öne süren Küçük, jandarma taşkilatının önemini anlattı. Jandarma teşkilatı içerisinde her ilde farklı istihbarat grupları olduğunu söyleyen Küçük, "Jandarma Genel Komutanı ve İçişleri Bakanı beni Ankara'ya çağırarak, bu birbirinden bağımsız istihbarat gruplarını biraraya toplamamı istedi. Verilen emir ile Jandarma İstihbarat GruplarıKomutanlığını kurdum ve jandarma içerisinde faaliyet gösteren grupları bu komutanlık altında topladım. Bu grupların altında da istihbarat örgütleri faaliyet gösteriyordu. Bir süre böyle çalıştıktan sonra, bu konuda başka bir yapılanmaya gidileceği bildirildiği için Jandarma İstihbarat Grupları Komutanlığı'nı lağvettim. Samimi arkadaşım olan Arif Doğan da JİTEM'i kendisinin kurup kendisinin kapattığını söyledi. Neden hakkında bir işlem yapamadınız? Çünkü böyle bir yapılanma mevcut değil." dedi.

Jandarma İstihbarat Grupları Komutanlığında hiçbir operasyon emri vermediğini, aldıkları istihbarat bilgilerini gerekli makamlara ilettiklerini belirten Küçük, "Eğer benim dönemimde yapılan gayri resmi bir faaliyet varsa önüme koyun, hesabını ben vereceğim." diye konuştu.

Dava dosyasında bulunduğu iddia edilen Ergenekon terör örgütünün kapalı şemasının açılmasını istediklerini ancak mahkeme tarafından açılmadığını ifade eden Küçük, "Bende bu şemanın açık hali var. Örgütte köprü vazifesi gördüğüm iddia ediliyor. Şemada benim üzerimde ve altımda bulunan kişilerin isimleri var. Mesela üzerimde Hüseyin Kıvrıkoğlu, Teoman Koman ve Osman Özbek var." şeklinde savunmasını sürdürdü. Şemayı mahkeme heyetine veren Küçük, şemada isimleri bulunan kişilerin tanık olarak çağrılmasını ve kendisiyle irtibatlarının olup olmadığının sorulmasını istedi.

Wikileaks belgelerine göre, Ankara'da, ABD büyükelçiliğinde polisler tarafından brifing verildiğinin yazıldığını söyleyen Küçük, "Büyükelçinin gönderdiği kriptolu mesaj da yayınlandı. Bu mesaja göre herşeyin altında benim olduğum iddia ediliyor. Bu konu ile ilgili olarak brifing veren polis memurlarının kimler olduğunun tespit edilmesini, bu iddialarının dayanağının sorulmasını ve büyükelçilikte verilen brifingin bir örneğinin istenmesini talep ediyorum." dedi.

'EBULFEYZ ELÇİBEY 'İRAN'DAKİ AZARİLER İÇİN DEVLET KURALIM.' DEDİ'

Kendisinin Azeri kökenli olduğunu belirten Küçük, " Azeri dünyasında söz sahibi olduğum için emekli olduktan sonra kendileri tarafından Dünya Azeri Konfederasyonları (DAK) başkanı seçildim. Çok samimi dostum olan Ebulfeyz Elçibey, 'İran'da yaşayan 35 milyon Azeri için bir devlet kuralım.' dedi. Ben de bunun zamanı olmadığını söyledim. Devlet kurma gücüm var mı? Yok böyle bir durum, sadece abartıldım." dedi.

MUZEFFER TEKİN: VELİ KÜÇÜK İLE TANIŞIKLIĞIM YOKTU

Tutuklu sanık Muzaffer Tekin ise savunmasında, dava sanıklarından Veli Küçük ile soruşturma açılana kadar beş dakika bile karşı karşıya gelmediklerini iddia etti. Tekin, "Bir Albay, Veli Küçük hakkında çok değerli bir asker olduğunu söyledi. Ben de gördüğümde elini öpeceğim diye aht ettim. Gördüğüm zaman da elini öptüm. Bu fotoğraf basına yansıdı. Veli Küçük'ün elini öptüğüm sahne yıllardır örgüt bağlantısı olarak ortaya atılmaktadır." ifadesini kullandı.

cha



Bu haber 1,195 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,703 µs