En Sıcak Konular

CNN'de sahte haber skandalı!

9 Mart 2012 13:44 tsi
CNN'in sürekli Suriye'den haber aldığı Danny Dayem'in uydurma haber yaptığı ortaya çıktı.

CNN'i bitiren haber Suriye devlet televizyonunun yayınladığı videoda Danny Dayem'in, CNN'le canlı bağlantı yapmadan önce etrafındakilere silah ateşlemelerini söylediği görülüyordu. Gayet rahat ve sakin bir ortamda olduğu gözlenen Dayem, canlı bağlantı sırasında son iki saatte yüzlerce kişinin öldüğünü iddia ediyordu.

'O kısımları silsek iyiydi'

Bu rezaletin üzerine CNN'den Anderson Cooper, Danny Dayem'i programına çıkararak bu videoyu sordu. Programda Cooper, Dayem'e "CNN muhabiri olmadığını ve CNN'den tek kuruş para almadığını" söyletiyor, ardından da Suriye devleti izin vermediği için kendilerinin normal yollarla Suriye'ye giremediklerini, bu yüzden de Danny Dayem gibi kişilerin aktardıklarına muhtaç olduklarını söylüyor.

Dayem, kendisinin aslında Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu'na katılmak üzere gittiğini, ancak onun yerine bu işi, yani CNN'e haber geçmeyi yaptığını ifade ediyor. Dayem, CNN ve başka Amerikan kanalları tarafından "Suriye'deki özgürlük mücadelesinin genç temsilcisi" olarak bayraklaştırılmıştı. Dayem, her fırsatta Suriye'ye uluslararası askeri müdahale çağrısı yapıyor.

En dikkat çekici kısım ise, programın en başı. Dayem, burada kendisinin birilerine efekt vermek için ateş etmelerini söylediği kısımları "silmeleri gerektiğini" söylüyor. Ardından ise videoda görülen sözlerinin "normal" olduğunu iddia ediyor. Bunlar normalse, ham görüntülerin o kısımlarını niye "aslında silmeleri gerektiği" çelişkisini ise açıklamıyor.

Bir başka çelişki ise, Dayem'in söz konusu CNN haberinde canlı bağlantıda bulunduğu noktadan 400 metre uzaklıkta sivillerin cesetlerini gördüğünü söylemesi, ancak Cooper'ın programında bağlantı sırasında bulunduğu noktada çatışma falan olmadığını, 15 kilometre uzakta çatışma yaşandığını söylemesi.

Programda Cooper'ın Dayem'e, "Ateş etmeye hazır olmalarını söyledin mi?" şeklindeki sözlerini sormaması da dikkat çekici.

Programda kendisini "bu söylediklerim normal" diye savunan Dayem, Twitter hesabında ise "Bunlar Ruslar'ın yardımıyla Esad rejiminin yaptığı kamera hileleri" dedi.

haberturk

Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,818 µs